Xaero Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Założenie jest takie: rower ma być maksymalnie uniwersalny, robiący za trekking, tzn. żeby się dało i po mieście czasem pojeździć i na weekend a nawet dłuższą wyprawę z sakwami wyskoczyć. A czasem żeby się dało pohasać po szutrze, lasku itp. Zatem MTB będzie najbardziej uniwersalne do ewentualnych modyfikacji. Opony minimum albo i koła drugie na zmiany planuję tzn. miejskie/trekkingowe semislicki jeden komplet i typowo bieżnikowane mtb na szuter/lasu drugie. Wymagania: koła 29, najlepiej uchwyty na ramie pod bagażnik tylny. Przerzutka przednia i korba z dwoma wieńcami i to nie najmniejszymi, aczkolwiek przy dobrym dealu zmiana korby wchodzi w grę. Dobra rama aluminiowa najlepiej z pełnym prowadzeniem linek wewnętrznie, widelec przedni amortyzowany jednak niech będzie (aczkolwiek częściej używany na blokadzie jak nie). Grupa osprzętowa możliwa minimum Alivio. Budżet ok. 3k do lekkiego przekroczenia. Na oku mam: Orbea MX 30 2021, Ghost Kato Advanced 2021, Cube Aim EX 21, Cube Analog 29 2017. Ponieważ mam 176cmi celuję w ramę M/17, Indiany rozm. 9 raczej odpadają. Ghosta mogę dostać za 2,9k. Orbea mi się widzi że ma bardzo fajną i nowoczesną ramę, a rama jak wiadomo to baza. Cube 2017 lepszy osprzęt ale starsza geometria ramy i częściowe prowadzenie linek na zewnątrz. Co byście z tego wybrali, a może jakaś inna opcja? O klasę widelca i czy to Rockshox czy Suntour to się zabijał nie będę. O sztywne osie też raczej nie.
Alsew Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Ta Orbea ma tak samo "nowoczesną ramę" jak inne rowery które tu wrzuciłeś. Ghost ma jako jedyny amortyzator powietrzny.
chudzinki Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 Odnośnie Ghost - ktoś tu nie tak dawno pisał, że tam jest błąd w specyfikacji i jest sprężynowy Judy. EDIT. Znalazłem, ale to chodzi o inne malowanie... Tak czy siak i tak warto dopytać.
kipcior Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 Z tych co podałeś warto się dowiedzieć co za amor siedzi w tym Ghost. Jak dla mnie najbardziej uniwersalny jest najstarszy Cube z napędem 3x9, bo to nadal największy zakres przełożeń. Choć z tym lepszym osprzętem to bym nie szalał, to Alivio jest (przerzutka XT to tylko na pokaz). I tu może wartałoby pomarudzić w sklepie, bo rok 2017 to co tak stoi i nikt go nie chce, bo to nie modny napęd, to tańsze powinno być Żaden z nich nie jest "nowoczesny", to prawie że podstawowe modele tylko z ceną po pandemiczną.
Xaero Napisano 17 Lutego 2022 Autor Napisano 17 Lutego 2022 Dzięki za odpowiedzi, w sumie jeśli nie 1x to zwykle nie będzie do końca "nowoczesny". Co to znaczy teraz nowoczesna rama dla hardtaila? Macie jakieś przykłady modeli? I co byście powiedzieli jakbym dodał do zestawienia takiego Gianta Talona 1-GE? Tu jest jego test, mogę go kupić za ok. 3400zł.
chudzinki Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 Nowoczesna to taperowana główka ramy i sztywne osie, ale to nie w tym budżecie. Najtańszy jaki znam to chyba Indiana X7. Ten Talon za 3400 to dobra opcja. Trochę się obawiam tego amortyzatora, ale w tej cenie nie ma co wybrzydzać.
kipcior Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 Jeśli masz tego Gianta za 3400 to jest spoko oferta i najlepsza z tych wszystkich. Bo katalogowe 4700 to jakiś dramat. I tam jest nieco bardziej nowoczesna rama, co można zobaczyć po kącie główki 68,5. Normalnie byłoby 70-71. Choć to głównie pod kątem zjazdu w terenie można poczuć, jest bezpieczniej.
Xaero Napisano 19 Lutego 2022 Autor Napisano 19 Lutego 2022 Dzięki za rady. Śpieszę z aktualizacją. Niestety okazało się że Gianta M nie ma, a na dodatek jednak nie jest na fakturę. Pytałem też o rabat na Cube'a z 2017 rocznika. Sklep stanowczo odpisał że nie (widocznie przy obecnym popycie uważają że nie muszą). Ghost Kato Advanced 2021 jest natomiast z amortyzatorem RockShox Judy TK w wersji sprężynowej (coil). Chociaż czytałem gdzieś że to niezła sprężyna, a da się go łatwo przerobić na powietrze wymieniając kartridż jeśli byłaby potrzeba. Co zatem radzicie? A może jeszcze jakieś inne propozycje? Jest jeszcze chociażby Romet Mustang M5 2021 z tym że tu nie napis na ramie lecz zewn. prowadzenie części linek trochę mnie kłuje w oczy..
chudzinki Napisano 21 Lutego 2022 Napisano 21 Lutego 2022 Zdecydowanie wolałbym sprężynowego RS niż Suntour jak w Mustangu. Co do przerabiania sprężyny nie wypowiadam się. Nie wiem czy w tym budżecie znajdziesz coś lepszego.
Alsew Napisano 21 Lutego 2022 Napisano 21 Lutego 2022 W dniu 19.02.2022 o 13:52, Xaero napisał: Jest jeszcze chociażby Romet Mustang M5 2021 z tym że tu nie napis na ramie lecz zewn. prowadzenie części linek trochę mnie kłuje w oczy.. Dobre. A który rower za 3 tys ma w pełni wewnętrzne prowadzenie linek? Pomijam fakt że jakość wykonanie wewnętrznego prowadzenia w większości budżetowych ram woła o pomstę do nieba. Nie dalej jak tydzień temu miałem na serwisie alu Scale z 2016 roku i linki do ramy wchodzą bez pancerza, pod rama jest wielka dziura i ślizg dla obu linek, a linki w ramie się krzyżuja i wydają dźwięki przy zmianie biegów jak kwicząca świnia 🤣
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.