Skocz do zawartości

[2000-3500] rower dla 13-latka do skakania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry Wszystkim. Trochę przewertowałam forum i nie znalazłam odpowiednich informacji. Dlatego pytanie. Rower dla syna 13 lat do jazdy na pumptruck, górki w lesie, skakanie ale nie po 2 metry. Wzrost 160 i jakieś 55 kg wagi jeśli ma to znaczenie. W tym momencie jeździ rowerem górskim jak to piszą komunijnym, w tamtym roku robiliśmy serwis bo scentrował koła i amorek przestał działać więc został założony SR SUNTOUR za jakieś bodajże 300 zł, gdzie skok chyba jest do 100 mm, ale mogę się mylić oczywiście.

Trochę czytałam o rowerach Dartmoor gdzie ceny są od 3 tys. wzwyż. To na no zwróciłam uwagę to:

- Rower DARTMOOR Gamer Intro DIRT STREET 2021, ale też jest coś takiego: 

- Rower DIRT/STREET Moongoose FireBall 26cali 2021 

-  Rower Kands DIRT COLT rama 13 cali 26. 

Ktoś mi podpowiedział również firmę TREK x-kaliber7 ? a co z firmami takimi jak Giant? itp?

Czy jesteście w stanie mi coś podpowiedzieć? Wiem że rozstrzał cenowy i pewnie jakościowy jest duży ale może ktoś coś optymalnego podpowie?

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Kandsa olać, bo to tania marka, udaje rower do czegoś więcej i rozleci się jak ten komunijny. 

Giant, Trek - nie produkują rowerów do takiego katowania. Nie żeby nie dało się na nich skakać, ale wtedy rower jest wieczną skarbonką do której dokładają rodzice. 

Wspomniany Mongoose, Gamer Intro to na pewno coś sensownego na początek. 

Ja bym poszedł w marki typowe dla takich zastosowań czyli NS Bikes, Dartmoor, wybrał rower który się podoba i na bieżąco go ulepszał. Niestety nie jest to tanie hobby, za 2 tysiące nic nie można kupić. 

Gamer 26 to taka sensowna podstawa, Two6Player Evo za ponad 4 tysiące wypada lepiej osprzętowo, no ale swoje kosztuje. 

Napisano

Jasne, rozumiem, czyli również spokojnie można brać pod uwagę takie modele z NS BIKES:

Rower NS Bikes NS Metropolis 3 rama 13 cali 26

Rower Dirt NS BIKES Movement 3 26

albo tego Dartmoora o którym wspomniałam wyżej, wiadomo cena jest jaka jest, z czasem jak zapał się nie ulotni trzeba zainwestować w "rozbudowanie"

:) 

Napisano

Gamer, Metropolis, Movement to rowery typowo dirtowe. Można się tym rozbijać po rampach, trochę tricków itp. ale nigdzie tym nie dojedzie. Na pumptrack lepszy byłby (jak już przy polskich markach jesteśmy) NS Clash czy Dartmoor Hornet 26.  Co to znaczy górki w lesie? Będzie tam musiał dojechać czy rower będzie dowieziony samochodem?

Napisano

"Górki w lesie" to znaczy że będzie musiał sobie sam na nie dojechać, przybliżając temat, mieszkamy na wsi, do miasta jest mniej więcej 13 km, albo pojedzie asfaltem, albo przez las :)

Napisano

No ta jazda wygląda imponująco 😁

Nie wiem czy aż tak będzie w przypadku mojej latorośli ale wiem tyle że pewnie będę wybierała między tymi dwoma markami. Dziekuje 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.