Marcin_P1 Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Hej. Szukam roweru do jazdy po mieście. Teraz mam górski Kross Hexagon 3 ale już go trochę zjeździłem poza tym jeżdżę głównie po mieście i chciałbym wymienić na cross. Robię rocznie 2-3 tyś kilometrów. Co polecacie z nowych rowerów w moim budżecie. Dziękuję.
cichyMTB6 Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Głównie po mieście to jakiś miejski prędzej. Ale jakbym miał stawiać na cross'a moje typy to Giant Roam 3 albo Specialized CrossTrail.
Marcin_P1 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 Dziękuję za szybką odpowiedź. Myślałem właśnie o Giant Disc 2 bo znalazłem go za 2999zl. Co sądzisz o Kross Evado 5?
cichyMTB6 Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Sam posiadałem Giant Roam 3 2021 i byłem bardzo zadowolony z zakupu. Giant daje ci dożywotnią gwarancję na ramę i cieszy się dość dużym uznaniem, natomiast zdania o krossie są bardzo podzielone. Zerknij sobie jeszcze na tego specialized - ja się osobiście sporo też samym wyglądem kierowałem przy zakupie roweru typu cross ponieważ sam osprzęt jest dość podobny u konkurencji w kwocie do 3k.
Marcin_P1 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 Giant mi się podoba tylko obawiam się że ciężko będzie mi się przyzwyczaić do 2 przełożeń z przodu. Specjalized jest ciężko dostępny. Jedyne jakie są to Specjalized Sirrus. Nie wiem tylko czym on różni się od crossa.
ArtGD Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Poszukałbym czegoś od np. Krossa, Rometa lub Unibike. Osprzęt w tym Giant'cie jest raczej kiepski w porównaniu do rowerów polskich marek.
chudzinki Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 W dniu 5.02.2022 o 22:54, Marcin_P1 napisał: Szukam roweru do jazdy po mieście. To coś w stylu Marin Muirwoods, a po taniości Lazaro Aero V3. A jeżeli koniecznie cross to może (kolejność przypadkowa) Unibike Flash, Riverside 900, Lazaro, Kands.
Marcin_P1 Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 Dziękuję za odpowiedź. Oglądałem dzisiaj Trek Dual Sport 3. Jest trochę droższy ale też fajny. Co o nim sądzicie?
cichyMTB6 Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Niby spoko, ale prawie 4 koła za crossowy rower do śmigania po mieście? Jest sens? Wiadomo jak kogoś stać to spoko, ale osobiście bym celował w używkę w dobrym stanie.
Sobek82 Napisano 8 Lutego 2022 Napisano 8 Lutego 2022 Ja to się za bardzo na rowerach nie znam, ale z tego hexa to i grawela zrobiłbym 😏 Mieszczucha idzie jeszcze łatwiej, widelec sztywny wstawić miast uginacza i oponki 45/47c, ciała filozofia. Pozdrow'er 🤗
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.