Skocz do zawartości

[piasta deore M6000] kompatybilność bębenek + kaseta

Roberrt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie posiadam koła + piasta deore M6000 i pytanie czy bębenek przyjmie kasetę deore 11s rozpiętość 11-51

W opisie jest napisane, że tak tylko kaseta MTB. 

Napisano

Chcę w rowerze crosowym zmienić napęd z 3x9 na... i właśnie chce pozostać przy kasecie 11 rz 11-51, a z przodu  korba pewnie z jednym blatem. Czekam na rozwiązanie od Was. 

• Mod Team
Napisano

Nie pewnie korba z jednym blatem, tylko nie masz innego wyjścia.

Kupujesz manetkę, przerzutkę, kasetę i łańcuch. Jeśli korba jest rozbieralna to można wymienić sam blat na NW, jeśli nie zmieniasz też korbę.

Koniec tematu, nie ma co się nad tym zbytnio zastanawiać.

Napisano

Lepiej kup korbę m7000-1 która jest do linii łańcucha 48,8mm bo m5100 jak wspomniałem boost-only jakkolwiek shimamo nie kolorowałoby rzeczywostosci działa to fatalnie w przypadku nie-boost i kaset o szerokiej rozpiętości.

Napisano

Ok, nie będę kombinował zostaje z napędem 3x9. Szkoda pieniędzy. 

W zamian zakupiłem hamulce M6000 i tarcze RT 70 ice - 180 i 160, to wpakowałem do "podróżnika" a kiedyś w przyszłości zmienię ramę na boost i będziemy kompletować 1x12. 

Powiedzcie mi czy jest techniczna możliwość wyregulować przednią przerzutkę aby nie ocierała na skrajnych przełożeniach, ja wiem, że nie powinno się tak jeździć, większość znajomych twierdzi, że tak. 

Napisano
W dniu 13.11.2021 o 15:31, bogus92 napisał:

Będzie, jeśli znajdziesz przerzutkę, która ogarnie dwa blaty z kasetą 11-51, a takiej na ten moment nikt nie stworzył.

Przecież niektóre przerzutki Shimano mają znaczny zapas ponad to co podaje producent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...