taxidriver Napisano 16 Października 2021 Napisano 16 Października 2021 Hej, Znalazłem w okolicy w sklepie meride BN 300 lite w kolorze teal/black. Dogadałem się na 4200+parę gratisów (podłuzna lampka Led na tył i spray do czyszczenia shimano). Jak myślicie warto w to wejść - jazda asfalt, las, szutry wszystkiego po trochu. Link do roweru https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/2319/bignine-300-lite
WaGiant Napisano 16 Października 2021 Napisano 16 Października 2021 Czy ten rower jest wart 4200 ? W dzisiejszych czasach ceny powariowały więc jak chcesz mieć to płacisz . Rower ogólnie jest ok .Trudno się do czegoś przyczepić . Inna sprawa czy do opisanych zastosowań potrzebny jest rower MTB ? Jeśli bardziej zależy ci na szybkości na asfalcie to cross albo grawel będzie lepszy , jeśli na zdolnościach terenowych to ta merida jest ok . Zawsze możesz dokupić węższe albo/i mniej terenowe opony .
Q_u Napisano 16 Października 2021 Napisano 16 Października 2021 @WaGiant Ale 300 lite nie poszła jakoś do góry, akurat w tym przypadku nie ma co dramatyzowac, bo jak się pojawiła z tą ramą to kosztowała chyba 3999 zł. Co inne 500 lite, z tą pocięli w kulki ze wzrostem ceny. Już pomijając fakt, że nie dostaniesz nic co dorówna 300 lite i tej cenie 4200 zł.
pawelKln Napisano 17 Października 2021 Napisano 17 Października 2021 To nie jest zły rower. (Ja mam bin nine 100, czyli niższy model i swietnie się na nim jeździ. Dobra rama jako baza do upgrade'ów). Do zastosowań jakie opisałeś na 100% wystarczy (wystarczyłby i tańszy 😜 ) ja Meridę wybrałem, bo ona daje dość długą gwarancję na rower nawet jeśli ważysz powyżej 100kg.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.