Mccoval Napisano 4 Września 2021 Napisano 4 Września 2021 Hej, Mam problem ze ściągnięciem korby. Probówałem użyć ściągacza, ale bez skutku. Kręce do oporu i nie chce zejść. Załączam zdjęcia korby oraz klucza. Dajcie znać jak to rozwiązać. Pozdro!
Mihau_ Napisano 4 Września 2021 Napisano 4 Września 2021 przejedź się z wykręconą śrubą, powinno się poluzować
Mccoval Napisano 4 Września 2021 Autor Napisano 4 Września 2021 @Mihau_ Ok, dzięki. Spróbuje się przejechać. Czyli klucz do ściągacza jest prawidłowy? Pytam, bo mieszkam w Argentynie i tutaj też zakupiłem ten rower. Pozdro!
MikeSkywalker Napisano 4 Września 2021 Napisano 4 Września 2021 A jak głęboko ściągacz chowa Ci się w korbę? Ja bym spróbował wykręcić bolec ściągacza najdalej jak się da, wtedy wkręcić korpus do korby, ile tylko wejdzie i powinno się udać. Korpus powinien tak mniej więcej do połowy gwintu schować się w korbie. Potem musisz pokonać pewien opór zanim korba zacznie się zsuwać z osi suportu.
Mccoval Napisano 4 Września 2021 Autor Napisano 4 Września 2021 Udało się ! Posmarowałem olejem, zrobiłem krótką rundkę i korba zeszła jak po maśle! Dzięki Panowie! @Mihau_ @MikeSkywalker
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.