Aldi88 Napisano 17 Sierpnia 2021 Napisano 17 Sierpnia 2021 Witam właściwie kupiłem już rower pod wpływem emocji ponieważ jest to mój pierwszy nowy rower ,ale mam zawsze możliwość go zwrócić . Kilka dni temu kupiłem z decathlonu rockrider st 540 v2 jest to model napędem 1x10 i fajnie się na nim jeździło chodź zauważyłem że przerzutka microshift trochę myśli aby ten bieg zmienić i dużo wyczytałem na forum odnośnie osprzętu stąd naszła mnie myśl, że jak kupuje juz rower to może warto kupić coś lepszej jakości aby mi na dłużej posłużyło. Nie jestem nawet amatorem zjazdów potrzebube rower i bardzo chciałbym aby to był mtb tu już kwestia wizualna się wysuwa. Rower będzie głównie do jazd po leśnych ścieżkach w których fakt są strome podjazdy ale też ten rower w 60 procentach będzie służył do jazdy po polnych drogach. Dlatego myślałem aby oddać st 540v2 i kupić st900 . Dziś właśnie wyskoczyła mi reklama rowerów indiana z media i tam jest model indiana x-pulser 6.7 który ma osprzęt deore 2x10 oraz amortyzator powietrzny również z różnic na plus zauważyłem że nie ma suportu w kwadrat. Dlatego zastanawiam się nad nim ponieważ kosztuje teraz 2799 zł. Czy mógłby ktoś doradzić czy warto wymienić na któryś z tych ewentualnie doradzić coś innego. Chciałbym się również już offtop podpytać czy te Indiany maja faktycznie ramy od tego samego producenta co kross?
chudzinki Napisano 17 Sierpnia 2021 Napisano 17 Sierpnia 2021 Cytat ale mam zawsze możliwość go zwrócić . Kilka dni temu kupiłem z decathlonu rockrider st 540 v2 jest to model napędem 1x10 i fajnie się na nim jeździło Zwrócisz używany rower? Cytat przerzutka microshift trochę myśli aby ten bieg zmienić A na jakim napędzie wcześniej jeździłeś? Cytat indiana x-pulser 6.7 który ma osprzęt deore 2x10 oraz amortyzator powietrzny Na pewno ma powietrzny?
Aldi88 Napisano 17 Sierpnia 2021 Autor Napisano 17 Sierpnia 2021 Cytat Zwrócisz używany rower W decathlonie jest tak ,że jeżeli nie używałem roweru mogę go zwrócić nawet do kilku lat ja go kupiłem w tamtym tygodniu i nie jeździłem nim. Po prostu natchnęło mnie czy faktycznie dobrze wybrałem czy lepiej zainwestować odrobinę więcej i mieć spoko rower na lata bo nie jestem osobą co zmienia rzeczy co rok Wcześniej jeździłjeździ1x8 acera i pomimo że to stary sprzęt nie myśli tak długo aby przerzucić, a ten microshift w szczególności na niskich biegach sporo się zastanawia. Wywnioskowałem to na jeździe próbnej w decathlonie Ten idniana ma amortyzator XC 30 27.5" Pop Lock
chudzinki Napisano 17 Sierpnia 2021 Napisano 17 Sierpnia 2021 Nowy to wiem, ale pisałeś, że na nim jeździłeś... Nie słyszałem narzekań na te napędy i wątpię żeby Deore pracowało żwawiej. Może chodzi tylko o regulację. Na pewno w tym Deore będzie większy zakres przełożeń jeżeli chodzi o szybsze biegi. Wg mnie to sprężynowy, ale niech się jeszcze ktoś wypowie.
Gość Napisano 17 Sierpnia 2021 Napisano 17 Sierpnia 2021 To je jeździłeś czy nie? Bo z opisu wygląda że tak. Jeżeli nie, to skąd wiesz że działa słabo? Bo losowy człowiek w internecie tak napisał?
Aldi88 Napisano 17 Sierpnia 2021 Autor Napisano 17 Sierpnia 2021 Jeździłem modelem testowym po decathlonie z 10 minut między alejkami i prze szybkim przerzucaniu przełożenia od 6-10 mozolnie zmieniały i zrzucały biegi więc wywnioskowałem ze coś nie tak. Na swoim w teren nie wyjechałem jeszcze bo jestem na urlopie i tknęło mnie ze może warto pójść w coś lepszego skoro chce mieć na lata .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.