Skocz do zawartości

[strzały w rowerze] nieregularne strzelanie

IgnacyOrl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam do was pytanie. W moim napędzie wydobywają się nieregeularne strzały.  Dzieje się tak po tym, jak testuje swoją przerzutkę (np. dzisiaj, bo wyprostowali mi krzywy hak) lub czsami gdy zjade ze stromych schodów. W piaście również  nie ma żadnych luzów. Jedyne co to gdzieś kiedyś przywaliłem w coś przerzutką i jest deliktanie krzywa. Myślicie, że jest to wina łańcucha, który przy testowanie przerzutki lub dużym obciążeniu nie wejdzie na bieg i jest to odgłos jak wraca na  kasete, czy może to być coś innego?
Dziękuje za wszystkie rady i odpowiedzi

Napisano

Może być bardzo dużo powodów. Ale jeżeli strzały są nieregularne, proponuję zacząć od sprawdzenia, czy zacisk koła jest porządnie zapięty. We wszelkich dziedzinach technicznych często warto zacząć od najprostszych rzeczy.

Napisano

Bzdury... Jeśli jest lekko wygięty i poddaje się prostowaniu, to się go prostuje. :) Zaskoczę cię @burchlak - wiele razy zdarzało mi się prostować fabrycznie nowe haki, świeżo wymienione w rowerze. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...