Skocz do zawartości

[1000-2500] crossowy lub treckingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poszukuje roweru dla siebie waga 106 kg wzrost 189 cm. Rower ma być docelowo na dojazdy do pracy po 16 km w jedną stronę oraz na większe wycieczki do 100 km. Nie jestem wymagającym rowerzystą mogą być V-braki zamaist tarczowych. Ostatnio najbardziej wpadły mi w oko rowery Rometa waganty ale nie jestem w stanie stwierdzić czy wybierać wersję najbiedniejszą czyli 0 czy aż wersję 4 lub pośrednią. Salon niestety ma ramy 21 calowe (a nie wiem czy na mnie nie bedzie odpowiednia 23)  i cenią się za taką 4 w cenie 2000 zł. Na jednej stronie romet 3 w promocyjnej cenie warta jest 1600 + opłata 100 zł za złożenie w autoryzowanym sklepie. Czy jesteście w stanie coś doradzić? 

Napisano

O kurde... Nie zwróciłem na to uwagi.

Z tych co wymieniłem pozostaje Ci chyba tylko Fairfax no i oczywiście MUIRWOODS, o którym zapomniałem. Rozmiary XL wg producenta. Popatrz na rozmiarówkę na ich stronie.

Lazaro Aero - myślę, że byś się wpasował na 21 cali.

Napisano

Przy twojej wadze powinieneś już zwrócić uwagę na dopuszczalną masę  - rower + rowerzysta + bagaż . Standard to 120 kg czyli biorąc pod uwagę że rower waży ok 15 kg ciut mało . Polski Unibike ma DMC 140 kg , Trek 136 kg , Marin w ogóle nie podaje DMC ale z tego co słyszałem to solidne rowery .  Jeśli możesz wydać 2500 to tyle ( +/- ) wydaj . Rower za 1000 zł będzie słabszy żeby nie powiedzieć słaby .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...