Skocz do zawartości

[Naklejki] Jak odkleic orginalne naklejki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, ostatnio zacząłem zmieniać wygląd swojego roweru i chciałbym usunąć orginalne naklejki bez uszkodzenia lakieru ramy, rower btwin rockrider 340, z góry dziękuję 

Napisano

No a czujesz że to naklejka? Bo normalnie to jest pod lakierem.

Napisano

Jeżeli to są naklejki jak na innych rowerach z Deca, to schodzą bez suszarki i bez śladów kleju.

• 2 miesiące temu...
Napisano

A jak i czym usuwać naklejki z ramy karbonowej lub obręczy ? Są na wierzchu 

Napisano

Podważ czymś, zerwij a potem IPA. Możesz też podgrzać suszarką najpierw.

To z jakiego materiału jest element nie ma znaczenia, bo i tak na tym jest lakier. Chyba że masz goły karbon, ale wątpię.

Napisano

Dzięki! Czy można doczyszczać resztki kleju benzyną? 

Napisano

Nie powinno być problemu. Benzyna nie wpływa nawet na kiepski lakier z puszki, także i tutaj nienpowinno być niespodzianek.

Zasada jest prosta. Jak nie jesteś pewny, weź patyczek kosmetyczny, umocz w benzynie i w mało widocznym miejscu lekko potrzyj. Jak patyczek będzie czysty a na obręczy nie będzie śladu ( może być biały nalot który zetrzesz nawet palcem), to znaczy że problemu nie ma.

Napisano

Bardzo Tobie dziękuję za poradę, bałem się ,że coś rozpuszczę.. kupię też Ipę . Pozdr 

Napisano

Z mojego doswiadczenia, to benzyna slabo ropuszcza resztki kleju po nalepce. Alkohol jest zdecydowanie skuteczniejszy. a najlepiej działa takie coś:

https://allegro.pl/oferta/zmywacz-do-usuwania-etykiet-nalepek-etykiet-150ml-9521236900?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=OWE0MWRkMGMtYWRmMi00NzY2LTkzYjAtYjZjNzliNGYxYjZiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=88488f2e-ddc8-431d-922e-0a8030eb3dfe

Taka lekko oleista ciecz.

i koniecznie podrzej nalepki suszarką przed odklejaniem. Moze się okazać, że nie będziesz musiał wcale ramy czyscic z resztek kleju.

Napisano

@Garlock A , dziękuję! Nie wiedziałem ,że takie  coś jest w ofercie 

Przy okazji , usunę tym preparatem winiety z szyby w aucie ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.