Safar Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 Czy ktoś z forumowiczów szykuje się do tytułowego ultra maratonu ?
Safar Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Napisano 21 Kwietnia 2021 A może nie byłem precyzyjne, ale też "startuję" . Czy miałeś okazję robić rekonesans tych tras lub wiesz coś więcej jakie są proporcje rodzaju nawierzchni?
seczuan Napisano 21 Kwietnia 2021 Napisano 21 Kwietnia 2021 Powiem ci tyle co wiem. W tamtym roku objechałem R10 i trochę będziemy po niej jechać i od miejscowości Kluki (340km) przy opadach może być mono bagiennie zobacz sobie ten fragment 4h55min (jak będzie mokro to bym ten odcinek odpuścił nocą) Trochę pobujałem się też w tamtym roku po kaszubach i jest tam bardzo dużo tras rowerowych przygotowanych z ubitej twardej nawierzchni, z niewielką ilością małych kamieni, sporo leśnych ścieżek przygotowanych pod rowery. Myśle że na trasie będzie bardzo mało asfaltu przeważnie szutry. W piątek chyba organizatorzy mają wrzucić jakiś filmik z trasy. Nad czym się zastanawiasz, nad oponami czy rowerem ?
Safar Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Napisano 21 Kwietnia 2021 Doświadczenia na szosie z kaszub mam takie, że cały coś się wyjeżdża lub zjeżdża. Potwierdza to też suma przewyższeń, całej trasy. To czego się spodziewam, to spora ilość tras polno-szutrowych (nie utwardzonych) a taka może wyglądać bardzo różnie od pogody która nas zastanie. Ja zdecydowałem, że jadę MTB i zmieniam tylko opony. Race Kinga daję na przód a tył będę kręcił na Speed Kingu. Pozostaję jednak przy szerszym kapciu i prostej kierownicy. Czy dobrze, nie wiem to się okaże
wkg Napisano 21 Kwietnia 2021 Napisano 21 Kwietnia 2021 Z ciekawości: to 300 złotych + kilka dni w hotelu w Szarlocie płatnych oddzielnie ?
seczuan Napisano 21 Kwietnia 2021 Napisano 21 Kwietnia 2021 Ja się jeszcze zastanawiam, w związku z brakiem zdrowia to i formy nie ma i albo przełajem na prostej kierze i oponami schwalbe g one bite w rozmiarze 700x38 albo mtb na smart samach 2.25. Na pierwszym jeszcze coś ujadę, ale mtb to czysto turystycznie. Zobaczę jak będę się czuł w połowie maja. 300zł to opłata startowa, hotel to osobna sprawa
Safar Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Napisano 21 Kwietnia 2021 54 minuty temu, wkg napisał: Z ciekawości: to 300 złotych + kilka dni w hotelu w Szarlocie płatnych oddzielnie ? W Szarlocie już dawno nie ma miejsc. A właściwie, nie było szans rezerwację. W okolicy też ciężko w noclegiem, ja muszę z Warszawy dojechać na rano, więc kombinuję co robić.. a wypadałoby się wyspać Smart Sam to raczej terenowa opona i jak na koło napędowe, ja aż takiego terenu się nie spodziewam. Ale wszystko jest możliwe, jak popada i mocniej zawieje z północnego-zachodu w pierwszym dniu to może nas nieźle sponiewierać.
wkg Napisano 21 Kwietnia 2021 Napisano 21 Kwietnia 2021 Namiot Co do opony to Mezcal A rowerek śpi w aucie To jest tak zorganizowane, że śpi sie w jednym miejscu i codziennie dojeżdża do ptu startu ? Czy to nonstop ? https://i.imgur.com/xlRoFAZ.jpg
Safar Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Napisano 21 Kwietnia 2021 Jedziesz non stop, także gdzie dojedziesz tam śpisz. Regulamin nie zezwala na wcześniejsze rezerwacje, liczą na podejście fair wszystkich.
wkg Napisano 21 Kwietnia 2021 Napisano 21 Kwietnia 2021 Jasne, dzięki, już doczytałem, gapa ze mnie Analogicznie do Wisły. Szczerze mówiąc to średnio mi ten punkt regulaminu się podoba bo trochę w tym przypadku - kto pierwszy ten lepszy a reszta pod chmurką. Tak czy owak mocno trzymam kciuki - na pewno odgapię tracka - to musza być fantastyczne trasy i na gravela i na XC.
Lezia Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 @SafarJest jakiś limit zawodników? Wszyscy razem startują, czy może małe grupki co 15min?
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Mnie trochę korci ale dla mnie sukcesem byłoby ukończenie w 100 godzinach.
Lezia Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 ... "dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" ... 😀
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 A masz ochotę powalczyć ? Jak czytam, że pierwszych na mecie oczekują po 28-30 godzinach to myślę, że mogę najwyżej spróbwać przejechac stricte turystycznie. Pewnie można sobie jechać nie startując i spać w ludzkich warunkach
Lezia Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Powalczyć tak... ale z własnymi słabościami. Czołówka jedzie non stop bez spania - ewentualnie małe przerwy i dalej ogień.
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 No to nie dla mnie taka jazda bez spania. Ale to chyba bardzo fajnie wyznaczona trasa, piękne rejony. Zapisujesz się ?
Lezia Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Korci mnie.... muszę to obgadać z moją lepszą połową 😀 Na etapówki mnie puszczała (nawet była ze mną jako wsparcie techniczne).
Safar Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Napisano 22 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Lezia napisał: @SafarJest jakiś limit zawodników? Wszyscy razem startują, czy może małe grupki co 15min? Nie wiem jak będzie wyglądał start, pewnie to będzie zależało od obostrzeń covidowych. W tym przypadku, nie ma to znaczenia, jrsy co jechać w kolejnych godzinach i dniach. Teraz, Safar napisał: Nie wiem jak będzie wyglądał start, pewnie to będzie zależało od obostrzeń covidowych. W tym przypadku, nie ma to znaczenia, jrsy co jechać w kolejnych godzinach i dniach. Wolne miejsca się skończyły w na początku stycznia, z tego co wiem lista rezerwowa też jest pełna.
seczuan Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Pewnie grupki 5-10 osob co 5 min. Na wiśle było 5 osób co 5 min.
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Przy 500 zapisanych to ze 100x5 Do wieczora nie wystartują 6 minut temu, Safar napisał: Wolne miejsca się skończyły w na początku stycznia, z tego co wiem lista rezerwowa też jest pełna. Nie, jeszcze szukają chętnych. Mam maila dzisiaj.
seczuan Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 opłaconych jest chyba niecałe 400, 10 osób co 5 min i do 10 godziny wszyscy już na trasie
Lezia Napisano 23 Kwietnia 2021 Napisano 23 Kwietnia 2021 W tego typu maratonach godzina startu ma znaczenie ( jeśli myślisz o wyniku) Jadąc po zmroku w terenie nawet jak masz dobre lampy zwalniasz, łatwo o upadek i kontuzję. Lepiej wystartować o świcie ciągnąc w pierwszy dzień ile idzie potem jakiś skromny odpoczynek ( ostatnio spałem w ambonie myśliwskiej) i rano ruszyć . Jak teren pozwoli i warunki pogodowe jest szansa ( w moim przypadku) że przed świtem dojadę.
wkg Napisano 23 Kwietnia 2021 Napisano 23 Kwietnia 2021 Ja absolutnie bym nie myślał o wyniku Zupełnie turystyczna jazda i to rozłożona na 3-4 dni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.