Gharalion Napisano 13 Kwietnia 2021 Napisano 13 Kwietnia 2021 Czołem! Szukam uzupełnienia do mojej trailówki w postaci roweru służącego do klepania kilometrów po polnych i leśnych ścieżkach (tak 80% tras - reszta ścieżki rowerowe/asfalt). Rower ma służyć jako sposób utrzymania kondycji i formy w okresach, kiedy nie mam czasu wziąć i zapakować się w góry. Rozeznałem temat i chyba w moim budżecie najlepszym wyborem byłby rower fitness. I teraz pytanie do was - czy rzeczywiście? Co byście polecili w moim przypadku. Budżet jaki mam to 1500zł i w grę wchodzą wyłącznie używki. Z pierwszego przeglądnięcia OLXa znalazłem Cube Road SL. Zastanawiam się też nad Tribanem 100.
hulk14 Napisano 13 Kwietnia 2021 Napisano 13 Kwietnia 2021 Przy odwrotnych proporcjach fitness byłby jak najbardziej ok. W takim przypadku przyda się coś z nieco szerszą oponą (chyba, że ten cube przyjmie oponę ~40c, to ok, ale do większości starszych fitnessów nie wsadzisz). Z mojej strony: Marin muirwoods oraz podobne mu rowery.
Gharalion Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Napisano 13 Kwietnia 2021 Cube jest w stanie przyjąć oponę 38c - dlatego na niego padł mój wybór. Niestety, Muirwoods poza moją zdolnością finansową.
Mihau_ Napisano 13 Kwietnia 2021 Napisano 13 Kwietnia 2021 Fitnessy to w ogromnej większości ramy o typowo szosowej geometrii z prostą kierownicą. Raczej nie kupowałbym takiego roweru z nastawieniem na jazdę w terenie. Może jakiś cross albo hardtail ze sztywnym widelcem?
Gharalion Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Napisano 13 Kwietnia 2021 Jak najbardziej jestem otwarty na jakiekolwiek propozycje Czyli szukać sztywniaka MTB na kołach 29" i wymienić w nim widelec?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.