Skocz do zawartości

[3000] Rower damski miejski + trasy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@Leniwiec, jeżeli koniecznie trekking to z wymienionych zdecydowanie Gazela, chyba nawet ma powietrzny amortyzator, ale musiałbyś potwierdzić. Jeżeli ma to raczej nic lepszego nie znajdziesz w tej kategorii.

Napisano

Unibike`i mają lepsze (dla mnie zdecydowanie lepsze) amortyzatory i skłaniałbym się w ich stronę. 700 zł różnicy, hmmm ... 

Tu trzeba popatrzeć przede wszystkim na korbę - w Crossfire jest 46x30, a w Viper 48X36X26, więc w droższym będzie lepiej podjeżdżać pod duże góry. Pytanie czy to potrzebne? Jeżeli nie to Crossfire wydaje mi się dobrym wyborem.

Viper ma ogólnie napęd wyższej klasy i rewelacyjne hamulce, ale czy to jest Ci potrzebne to ja już nie wiem 😀.

Romet za wyjątkiem tego nieszczęsnego NEX`a też jest fajnie skonfigurowany.

Napisano

Co do MERIDY to z czystym sumieniem mogę polecić ostatnio zrobiłem nim kilka tras po około 50 km , wagi się nie czuje jeżeli jeżdzi się spokojnie turystycznie dla przyjemnosci .Choć dodam że w tym tygodniu niespodziewanie trafiłem na all..drogo na Unibike Crossfira i stałem się jego posiadaczem i jest odczuwalna różnica w wadze podczas jazdy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...