MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2021 Napisano 1 Marca 2021 Nie mogłem się dogadać z pełnymi błotnikami SKS i strzałem w dziesiątkę z oponą MTB i ograniczonym miejscem na ich montaż okazała się odmiana MTB z prętami. Ale problemem który chciałem wyeliminować od początku stał się krótki i mocowany do rury podsiodłowej błotnik tylny. Chciałem żeby sięgał do suportu i przerzucał błoto/wodę poniżej jego linii. Jako przedłużki użyłem kawałka błotnika SKS Hightrek - jak przystało na druciarstwo "ze szrotu", ale wersja tego modelu do małych kółek jest niedroga a tworzywo na pewno solidne. Do tego śruby nierdzewne, nakrętki kołpakowe, trochę kombinowania z montażem (ale to dlatego że w Muirwoodzie ciasno przy oponie 2.0) i zobaczymy jak się sprawdzi. Został jeszcze problem "rozszerzenia" w miejscu wycięcia na tylne widełki, bo jest dość duże, ale coś wymyślę 1 Cytuj
chudzinki Napisano 1 Marca 2021 Napisano 1 Marca 2021 3 minuty temu, MikeSkywalker napisał: Do tego śruby nierdzewne, nakrętki kołpakowe Przerażają mnie. Daj nity 😉. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2021 Autor Napisano 1 Marca 2021 Przerabiałem temat w innym błotniku, nie wytrzymały Jakby powyżej była obejma do montażu to jeszcze, ale tutaj ta przedłużka jest elementem mocującym błotnik do ramy. Cytuj
chudzinki Napisano 1 Marca 2021 Napisano 1 Marca 2021 5 minut temu, MikeSkywalker napisał: nie wytrzymały A co się stało z nimi? Zawsze przedłużałem na nitach i nie miałem problemu 😉. Zawsze można dać mosiężny, ale tu przecież nie ma żadnej siły na ścinanie. Ale najważniejsze, że Ciebie nie drażni 😉. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2021 Autor Napisano 1 Marca 2021 Zwyczajnie - zerwały się. Na pewno chciałem mieć nierdzewkę więc może stąd pomysł na śruby. Ale boli mnie ta niesymetryczność więc może pójdę w cztery nity. Zobaczymy, póki co muszę to wytelepać w terenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi