medano123 Napisano 28 Listopada 2020 Napisano 28 Listopada 2020 Dzień dobry, pytanie może wydawać się śmieszne, ale wolę spytać niż zniszczyć przerzutkę. Chodzi o to, że w mojej tylnej przerzutce - Shimano Alivio RD-T4000 - w trakcie jazdy złamał się hak. Kawałek został przy ramie i go odkręciłem, ale druga część została przy przerzutce i nie mogę jej odkręcić. Czy w tym modelu hak się demontuje czy muszę kupić całą nową przerzutkę? Jeżeli da się zdemontować to prosiłbym o jakiś krótki instruktaż, jak to należy odkręcić.
seawolf688 Napisano 28 Listopada 2020 Napisano 28 Listopada 2020 hak jest przynależny do ramy - do niego montujesz przerzutkę - więc jak odkręciłeś kawałek urwanego haka od ramy to musisz odkręcić też jego pozostałość od przerzutki. Szukaj haka a nie przerzutki bo ta - o ile miałeś szczęście - przetrwała i uda się oszczędzić trochę pieniędzy
Gość Napisano 28 Listopada 2020 Napisano 28 Listopada 2020 Lepiej wrzuć zdjęcie, bo opis jest dość mglisty.
MikeSkywalker Napisano 28 Listopada 2020 Napisano 28 Listopada 2020 Godzinę temu, medano123 napisał: ale druga część została przy przerzutce i nie mogę jej odkręcić. Musisz złapać jakoś hak - żabką, w imadle i po prostu odkręcić od niego przerzutkę.
medano123 Napisano 28 Listopada 2020 Autor Napisano 28 Listopada 2020 Udało się! Włożyłem w to dużo więcej siły i wziąłem grzechotkę zamiast imbusa. Wcześniej próbowałem w ten sam sposób, ale dużo słabiej, bo bałem się, że przerzutka się połamie jak użyję większej siły.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.