KarolekKrasek Napisano 20 Października 2020 Napisano 20 Października 2020 Witajcie. Jestem na etapie wymiany suportu w rowerze trek superfly. Jaki mam dokupić suport czy łożyska same, pasujące do tego modelu ? Niżej podaję parametry suportu. Korba - Shimano Deore XT, 36/26 Oś suportu - PF89.5 Znalazłem to https://sklep.token-polska.pl/suport-bb841ps-p-26.html https://sklep.token-polska.pl/tf24-zestaw-3-w-1-p-33.html Pierwszy jest tańszy, ale tego ninija dużo osób chwali, warto dopłacać ? Czy może coś innego ktoś poleci ?
Dokumosa Napisano 20 Października 2020 Napisano 20 Października 2020 Jesli już to ninja. Od tego pierwszego lepszy jest Shimano mt800 pf. Uśmiałem się czytając te bzdury ze strony tokena odnośnie zalet tych suportów.
lewocz Napisano 20 Października 2020 Napisano 20 Października 2020 Jeden stwierdzi, że lepszy Token inny, że Shimano Jeśli masz mufę w dobrym stanie to można tam wsadzić 841ps. Łożyska są takie same jak w Ninji, a w dobrej mufie nie powinien skrzypieć, Co do tego zestawu TF24 to na pewni Ci takie potrzebny. Może starczy sam suport 841-41 .
1415chris Napisano 21 Października 2020 Napisano 21 Października 2020 Z reguly plastikowe wklady sa jednorazowego uzytku. Te aluminiowe daja, z reguly, mozliwosc wymiany lozysk. To jedna zaleta. Kolejna, to poprawienie liniowosci osadzenia lozysk w karbonowych mufach. Dalej, osadzenie wkladu przez jego skrecenie jest solidniejsze niz wciskane plastikowe miski. Ninja Tokena chociaz jest aluminiowym skrecanym wkladem troche mija sie z ww punktami. Poprzez dolozenie plastikowego kolnierza, wklad traci potencjalna funkcje poprawienia liniowosci mufy. Kolnierze dopasuja sie do mufy. Ma to oczywiscie znaczenie w przypadku mufy z problemami, a znajac jakosc wykonania muf karbonowych, mozna miec duze szanse na takie problemy. Kolejnym problemem Tokena jest nie tak latwo wyciagane lozysko. Nie pamietam z ktorej strony ale jedno jest bardziej zabudowane od srodka. W porownaniu z konkurencja Token pod tym wzgledem wypada dosc slabo. Jego plusem jest cena i to z tego powodu jest dosc popularny w Polsce. Pewnie z dostepnoscia innych tego typu opcji nie jest rowniez rozowo. W "swiecie" zdecydowanie dominuja inne marki, Token praktycznie nie przewija sie w tematach okolo suportowych. Na pewno Ninja jest solidniejsza opcja, w porownaniu do plastikowego, osadzenia wkladu w mufie. Majac wybor pomiedzy powyzszymi opcjami wybralbym, pomimo niedoskonalosci, Ninja. Wlasnie z powodu solidnego osadzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.