matjeusz30 Napisano 16 Września 2020 Napisano 16 Września 2020 Witam, Przychodzę z zapytaniem i ewentualną prośbą o pomoc/rade/podpowiedź, co może być nie tak w moim rowerze. Ostatnio regulowałem przerzutki. Operacja wydaje mi się przebiegła poprawnie. Wszystkie przełożenia wchodzą bez większych przeszkód i ogólnie rzecz biorąc jest ok. ALE... Dziś podczas jazdy zauważyłem ,że kiedy z przodu mam wrzucony 3 bieg (łańcuch znajduję się na największej zewnętrznej zębatce) , to z tyłu na przełożeniach od mniej więcej 4 do 8 przerzutka delikatnie podskakuje i wydaje przy tym takie "cykanie" . Wie ktoś co może być nie tak? Na innych biegach takie "cykanie" nie ma miejsca. Kasetę mam 8 rzędową. Pozdrawiam i prosiłbym o jakąś wskazówkę co może być nie tak.
matjeusz30 Napisano 16 Września 2020 Autor Napisano 16 Września 2020 Teraz, cervandes napisał: Muzyka za cicho. Bardzo przydatny komentarz Na jakim poziomie głośności zwykle słuchasz? Postaram się dostosować optymalny
Mod Team bogus Napisano 16 Września 2020 Mod Team Napisano 16 Września 2020 Jeśli cyka i podskakuje to albo zła regulacja bądź zużyta kaseta i łańcuch.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.