Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 16.16 - pytanie o funkcje

bartkos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Padł mi licznik Sigma 16.12. Niestety nie jest on już w sprzedaży i szukam aktualnego odpowiednika - najbliższy wydaje się być 16.16. I tu moje pytanie: czy licznik ten posiada funkcję mierzenia odcinka? Nie chodzi o kilometraż i czas dzienny, ale o ten dodatkowy pomiar, w ramach którego można po ręcznym uruchomieniu mierzyć wybrany odcinek (TS Time, TS Distance)?

Napisano

No właśnie instrukcja rzeczywiście tak wskazuje, ale, co ciekawe, na oficjalnej stronie SIGMY jest informacja, ze ta funkcja jest :) Tak więc jestem bardzo ciekawy jak to wygląda w rzeczywistości. Czy ktoś korzysta może z tego licznika?

Napisano
1 godzinę temu, bartkos napisał:

Niestety nie jest on już w sprzedaży i szukam aktualnego odpowiednika - najbliższy wydaje się być 16.16.

Dokładnie, pierwsze 2 cyfry w nazwie modelu to liczba funkcji, a dwie ostatnie to rok pojawienia się na rynku (16.16 pojawił się w 2016 roku). Ja tylko dodam, że jakość wykonania serii "16" jest dużo gorsza niż "12". W "16" czuć, że to chiński plastik, przyciski nie są ściśle dopasowane - mają luzy.

Miałem model 16.16 i dwa razy mi go wymienili na nowy podczas gwarancji, ponieważ został zalany w trakcie jazdy w deszczu pomimo wodoszczelności! Jak dostałem trzeci licznik to sprzedałem i rozstałem się z Sigmą raz na zawsze. Ogólnie odradzam, ale jak chcesz Sigmę to szukaj 16.12 z nim nigdy nie miałem problemów.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...