Skocz do zawartości

[do 1000 zł] używany cross/treking do jazdy po mieście i czasem lesie

methiu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, jestem nowy na forum.

Czy można pisać w tym temacie, czy lepiej założyć nowy?

Interesują mnie 2 lekkie rowery, jeden dla mnie 177 cm, drugi dla żony 165 cm? Miasto, lekki teren. Mieszkam w Legnicy.

1. Dla mnie https://allegro.pl/oferta/giant-cross-x-1500-rower-hybrid-lekki-aluminiowy-10443185713

2. Dla żony  https://allegro.pl/oferta/diamant-union-10-rower-cross-hybrid-lekki-crossowy-10179798599

Czy rowery są warte zainteresowania?

Pozdrawiam

Napisano

Nie rozumiem... Podlinkowałeś 2 stare rowery za cenę łączną 1750 zł, a ja Ci dałem propozycję dwóch nowych rowerów za 1800 zł z darmową wysyłką. W czym problem?

Napisano

Chcę lekki, szybki, poniżej 13kg. Czy kupując używany rower nie zyskuję na kasie roweru? Poza tym nie stracę za dużo na ewentualnej odsprzedaży. Czy źle rozumuję?

Te z linku są po pełnym serwisie. 

21 minut temu, chudzinki napisał:

Nie rozumiem... Podlinkowałeś 2 stare rowery za cenę łączną 1750 zł, a ja Ci dałem propozycję dwóch nowych rowerów za 1800 zł z darmową wysyłką. W czym problem?

Za dwa mam cenę 1500 zł + 70 wysyłka.

Czy to zła oferta?

Napisano
Cytat

Te z linku są po pełnym serwisie.

Jesteś w stanie to sprawdzić i ocenić? Co znaczy pełny serwis? Jak za pół roku padnie suport, piasta bądź przerzutka sprzedawca pokryje koszty?

Cytat

poniżej 13kg

Ważone?

Ja bym nie kupił starych rowerów na wolnobiegach za taką kwotę i zdania nie zmienię 😉. Może ktoś wyrazi inne zdanie.

Napisano
5 minut temu, chudzinki napisał:

Ważone?

Ja bym nie kupił starych rowerów na wolnobiegach za taką kwotę i zdania nie zmienię 😉. Może ktoś wyrazi inne zdanie.

Tak ważone.

Jaki jest koszt ewentualnej wymiany, suport, piasta, przerzutka?

To poleć coś z używanych.

Pozdrawiam

Napisano
Napisano

Prosiłbym Kolegów o jakieś linki używanych boków z allegro obojętne, z OLX najlepiej okolice Legnicy, mogę dojechać nawet 100km, ale wolałbym gdzieś bliżej.

Budżet 1000 zł  +-200 zł.

Koła 27,5" ,28"

Waga 13kg i niżej.

Mam 177 cm wzrostu, rama 18,5 cala do 19,5 cala??

Chodzi mi o dobrą bazę, na ewentualne mody.

Pozdrawiam

Napisano

Widelec Niestandardowe SR Suntour NEX, z niestandardowym tłumieniem wielokierunkowym SBC, obniżenia stopu, niestandardowe obciążniki sprężyn śrubowych, kłonice Hi-Ten 28 mm, rura sterowa 1-1 / 8 ", hydrauliczna blokada z regulacją napięcia wstępnego, mocowanie tarczy, skok 63 mm

Zestaw łańcuszkowy Niestandardowy Samox, kuty stop, 2x10, w / chainguard

Pierścienie łańcuchowe 44 / 32

Jest tam więcej takich kwiatków.

Chłop mógłby zejść na ziemię, max 1200 zł

Napisano
3 godziny temu, Ender72 napisał:

Waga 13kg i niżej.

Budżet 1000 zł  +-200 zł.

Chodzi mi o dobrą bazę, na ewentualne mody.

A wrzucasz do oceny kloce ważące ponad 15 kg z niby amortyzatorami? Znowu wolnobieg się znalazł...

W tej cenie dobrą bazę? Ramę + jakieś dodatki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...