Skocz do zawartości

[opony] zamiennik na asfalt zamiast Mitas Ocelot V85 27,5X2.1

K9G

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Kupiłem żonie Kross Lea 8.0 2020 i wszystko jest super, ale narzeka trochę, że ciężko się jej jeździ. Z wywiadu wywnioskowałem, że bieżnik opony jest typowo górski, a ona na razie jeździ z koleżanką w większości po asfaltach. Planuję dokupić 2 komplet opon, który będzie bardziej na asfalt i będzie miał łagodny bieżnik a jak będziemy jeździli w poważniejsze tereny to będę przekładał. Na razie założone są opony MITAS OCELOT V85 27,5X2.1. Co polecacie na asfalt w rozsądnej cenie?

Napisano

Załóż Continental Race King ( można chyba kupić za 50-55 zł / sztuka ) pojeździsz tu i tu bez przekładek. To moja opinia, poczekaj na to co forum powie.

Napisano

Racekingi są najszybsze z tanich opon górskich, bo stricte szosowe do górala to pomyłka. Sprawdź ciśnienie- ok 2.0 bar przód 2.5 tył będzie ok.

Napisano
Godzinę temu, K9G napisał:

Kupiłem żonie Kross Lea 8.0 2020 i wszystko jest super, ale narzeka trochę, że ciężko się jej jeździ. Z wywiadu wywnioskowałem, że bieżnik opony jest typowo górski, a ona na razie jeździ z koleżanką w większości po asfaltach

A planuje w ogóle jeździć poza asfaltami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...