K9G Napisano 10 Sierpnia 2020 Napisano 10 Sierpnia 2020 Cześć, Kupiłem żonie Kross Lea 8.0 2020 i wszystko jest super, ale narzeka trochę, że ciężko się jej jeździ. Z wywiadu wywnioskowałem, że bieżnik opony jest typowo górski, a ona na razie jeździ z koleżanką w większości po asfaltach. Planuję dokupić 2 komplet opon, który będzie bardziej na asfalt i będzie miał łagodny bieżnik a jak będziemy jeździli w poważniejsze tereny to będę przekładał. Na razie założone są opony MITAS OCELOT V85 27,5X2.1. Co polecacie na asfalt w rozsądnej cenie?
MaxCava Napisano 10 Sierpnia 2020 Napisano 10 Sierpnia 2020 Załóż Continental Race King ( można chyba kupić za 50-55 zł / sztuka ) pojeździsz tu i tu bez przekładek. To moja opinia, poczekaj na to co forum powie.
Blueforce Napisano 10 Sierpnia 2020 Napisano 10 Sierpnia 2020 Racekingi są najszybsze z tanich opon górskich, bo stricte szosowe do górala to pomyłka. Sprawdź ciśnienie- ok 2.0 bar przód 2.5 tył będzie ok.
m0d Napisano 10 Sierpnia 2020 Napisano 10 Sierpnia 2020 Godzinę temu, K9G napisał: Kupiłem żonie Kross Lea 8.0 2020 i wszystko jest super, ale narzeka trochę, że ciężko się jej jeździ. Z wywiadu wywnioskowałem, że bieżnik opony jest typowo górski, a ona na razie jeździ z koleżanką w większości po asfaltach A planuje w ogóle jeździć poza asfaltami?
K9G Napisano 11 Sierpnia 2020 Autor Napisano 11 Sierpnia 2020 Mam w planach w przyszłym roku też jeździć do jakiś bike parków. Myślałem o jakiś oponach typu trekking. Przeglądając opony wpadło mi coś takiego w oko: https://www.centrumrowerowe.pl/opona-schwalbe-big-ben-pd1719/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.