Skocz do zawartości

[2500-3500] Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem po lekturze wielu tematów tu ale nie rozwiało to niestety moich wątpliwości co do wyboru konkretnego modelu. Jeżeli chodzi o typ roweru to zdecydowany jestem na Cross.

Górna granica to 3500 ale czym taniej tym lepiej zachowując balans cena/jakość.

Wzrost : 172 cm

Waga : 62 kg

-  Z racji dość niskiej wagi przydałby się widelec z powietrznym amortyzatorem(racja?) 

- Jaki najlepiej rozmiar ramy?(19?)

Będę wdzięczny za wszelkie rady.

//początkowo byłem zainteresowany Unibike Viper GTS ale moje wątpliwości budzi brak amortyzatora powietrznego.

Napisano

Miałem w crossie sprężynowy amortyzator, teraz mam powietrzny. Szczerze mówiąc jakiejś powalającej różnicy nie ma, zwłaszcza w lekkim terenie typowym dla crossa. 

Przy takim budżecie ciężko o nowy rower z powietrznym amortyzatorem (z głowy kojarzę tylko Giant Roam), można też kupić amortyzator osobno i wymienić, ale to koszt 700 PLN lub więcej. Choć parę złotych odzyskasz sprzedając zdemontowany amor.

Napisano

Cześć, przy Twojej wadze amortyzator powietrzny jest jak najbardziej wskazany i właśnie wspomniany Giant Roam 1 będzie odpowiedni. Według Gianta powinieneś rozważyć rozmiar M. Wiele zależy od tego, jaki masz przekrok (dla rozmiaru M wynosi 75 cm).

Napisano

Sam jestem z podobnym dylematem, więc podrzucę, co znalazłem:

https://rowery.shop.pl/index.php?route=product/product&product_id=289

Model sprzed paru lat, znacznie lepiej wyposażony niż obecne wersje.

Inną opcją jest Indiana X-Cross 5.0 - tańszy, choć gorzej wyposażony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...