kosik86 Napisano 25 Lipca 2020 Napisano 25 Lipca 2020 Witam Jestem po lekturze wielu tematów tu ale nie rozwiało to niestety moich wątpliwości co do wyboru konkretnego modelu. Jeżeli chodzi o typ roweru to zdecydowany jestem na Cross. Górna granica to 3500 ale czym taniej tym lepiej zachowując balans cena/jakość. Wzrost : 172 cm Waga : 62 kg - Z racji dość niskiej wagi przydałby się widelec z powietrznym amortyzatorem(racja?) - Jaki najlepiej rozmiar ramy?(19?) Będę wdzięczny za wszelkie rady. //początkowo byłem zainteresowany Unibike Viper GTS ale moje wątpliwości budzi brak amortyzatora powietrznego.
some1 Napisano 25 Lipca 2020 Napisano 25 Lipca 2020 Miałem w crossie sprężynowy amortyzator, teraz mam powietrzny. Szczerze mówiąc jakiejś powalającej różnicy nie ma, zwłaszcza w lekkim terenie typowym dla crossa. Przy takim budżecie ciężko o nowy rower z powietrznym amortyzatorem (z głowy kojarzę tylko Giant Roam), można też kupić amortyzator osobno i wymienić, ale to koszt 700 PLN lub więcej. Choć parę złotych odzyskasz sprzedając zdemontowany amor.
Blueforce Napisano 25 Lipca 2020 Napisano 25 Lipca 2020 Na allegro są suntor nrx AIR po 130 zł, https://allegro.pl/oferta/amortyzator-rowerowy-suntour-nrx-rura-21-cm-9144156576 nie wiem czemu tak tanio, ale jeśli działa to można tanio wymienić.
Sk27 Napisano 25 Lipca 2020 Napisano 25 Lipca 2020 Cześć, przy Twojej wadze amortyzator powietrzny jest jak najbardziej wskazany i właśnie wspomniany Giant Roam 1 będzie odpowiedni. Według Gianta powinieneś rozważyć rozmiar M. Wiele zależy od tego, jaki masz przekrok (dla rozmiaru M wynosi 75 cm).
darks86 Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 Sam jestem z podobnym dylematem, więc podrzucę, co znalazłem: https://rowery.shop.pl/index.php?route=product/product&product_id=289 Model sprzed paru lat, znacznie lepiej wyposażony niż obecne wersje. Inną opcją jest Indiana X-Cross 5.0 - tańszy, choć gorzej wyposażony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.