Skocz do zawartości

[przerzutka tylnia] Microshift Advent 9s

Hrot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, 

dowiedziałem się ostatnio o przerzutce i całej grupie (kaseta/manetki/przerzutka) microshift advent, jest to 9 biegów przeznaczonych na użycie 1 blatu z przodu(są też wersje na 2 blaty ) i ma bardzo dobry system sprzęgła (podobno).

Czytałem angielskie opinie na internecie i są bardzo pozytywne i poza tym nie ma przerzutek shimano shadow+ na 9 rzędowe napędy, to samo tyczy się przerzutek Sram Type 2, moje pytanie czy ktoś ma doświadczenia z tą grupą i przede wszystkim zna jakieś sklepy które mają to na stanie.

Także zastanawia mnie czy można użyć kasety np sunrace'a 9 rzędowej lub innej czy nie bo są inne odległości pomiędzy zębatkami.

Napisano

Tylko kaseta 11-42 ( może być chińczyk )ale  manetka od nich też musi być. ( przynajmniej tak podaje producent ) Kupa kasy do wydania żeby zaryzykowac jak na napęd 1x9.

Napisano

Sprzęgło  mają raczej gorsze niż shimano (to dalej jest jednak budżetówka, ale nawet nie tak tania bo ceny osprzętu w europie są jakąś połowę niższe niż w USA) poza tym do taniego 1x9 możesz użyć manetki srama z przerzutką 10rz od shimano.

Napisano
11 godzin temu, Hrot napisał:

Czytałem angielskie opinie na internecie i są bardzo pozytywne...

Nie mam doświadczenia z Adventem, ale jak piszesz, ludzie zagramanicą generalnie chwalą. Moje doświadczenia z innym osprzętem Microshift są pozytywne, lipy nie robią. Adventa Decathlon też ładuje do swoich b-twinów i rockriderów.

Kasety możesz użyć dowolnej, ale jak zauważył @SoloTM manetka advent musi być sparowana z przerzutką advent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...