Felipe85_krk Napisano 1 Lipca 2020 Napisano 1 Lipca 2020 Cześć, Pomyślałem sobie, żeby spróbować przejść z 3 na 2 blaty w korbie fc-m770. Chciałbym założyć 38/26T. Przerzutka to fd-m786. Manetkę mam z przełącznikiem 2/3. Z tyłu kaseta 10s cs-m771. Pytanie do Was czy ktoś przerabiał podobny temat? i czy mogę założyć tarczę Saint 38T? Pytam, bo akurat mam szanse okazyjnie taką nabyć
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2020 Mod Team Napisano 2 Lipca 2020 Nie powinno być problemów. Przerzutka jest pod blat 44 lub 38T, więc tu problemów nie będzie. Zmienisz zębatkę i najprawdopodobniej śruby do zębatek na takie z niższymi kominami, i będzie śmigać.
Felipe85_krk Napisano 3 Lipca 2020 Autor Napisano 3 Lipca 2020 Blaty już są. Postaram się to dzisiaj przymierzyć. Chcę sprawdzić o ile krótsze kominy muszę założyć, jak zmieni się linia łańcucha i jak ewentualnie ją skorygować oraz o ile skrócić łańcuch po zmianie zębatek
Felipe85_krk Napisano 3 Lipca 2020 Autor Napisano 3 Lipca 2020 a występują w ogóle 2-rzędowe Sainty? moja korba to deore xt. Robię trochę kombinację. Przynajmniej na razie zakładam, że blat to blat i powinno się go udać zaszczepić do mojej korby
m0d Napisano 3 Lipca 2020 Napisano 3 Lipca 2020 Możliwość zamocowania to nie wszystko. Jak nie ma "ramp" do podnoszenia łańcucha i wyprofilowanych zębów, to sobie co najwyżej ręką będziesz mógł łańcuch przekładać i tyle
Mod Team sznib Napisano 3 Lipca 2020 Mod Team Napisano 3 Lipca 2020 Sainty korby były 2rzędowe, dokładnie model 810 https://www.mtbr.com/product/drivetrain/crankset/shimano/saint-fc-m810-2.html ale ta zębatka wygląda na dedykowaną do korby jednorzędowej...
Lawstorant Napisano 6 Lipca 2020 Napisano 6 Lipca 2020 No ogólnie to oddaj te zębatki póki możesz bo z tego nic nie wyjdzie. Nie wiem co cię na sainta pokusiło ale lepiej poszukaj sobie jakichś deore.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.