Lawstorant Napisano 25 Czerwca 2020 Napisano 25 Czerwca 2020 No tak, ty masz w korbie BCD symetryczne. Jak połączysz dziury na śruby to na korbie możesz opisać kwadrat a na zębatce "tylko" prostokąt. To jest własnie różnica symetryczna vs niesymetryczna.
grubol Napisano 25 Czerwca 2020 Autor Napisano 25 Czerwca 2020 Teraz, Lawstorant napisał: No tak, ty masz w korbie BCD symetryczne. Jak połączysz dziury na śruby to na korbie możesz opisać kwadrat a na zębatce "tylko" prostokąt. To jest własnie różnica symetryczna vs niesymetryczna. Czyli kupiłem lipe? -.-
grubol Napisano 18 Sierpnia 2020 Autor Napisano 18 Sierpnia 2020 Kończę składać rower, jednak kupiłem przerzutkę sory, bo miałem problem z alivio przy takiej kasecie. Jedyne co mi zostało, to skrócić przewód tylnego hamulca, zamówić tarcze, bo mam ale 180mm myślę, że do takiego roweru to stanowczo za dużo i kupię jakieś 160mm, polecacie jakieś? zastanawiam się nad RT26, dzisiaj zamówiłem przednie koło, bo się okazało, że to które mam ma rozjechaną piastę gdy czyściłem łożyska Żeby nie zakładać drugiego tematu, chcę kupić opony schwalbe kojak 1.35, ale za cholerę nie mogę znaleźć dętki 27.5 1.35 takie istnieją? czy są kompatybilne te z 28? serio pytam, bo nigdy nie kupowałem takich cieńkich dętek https://www.sbike.pl/schwalbe-detka-mtb-schwalbe-sv12-26x1.75-1.14-presta-40mm-o_4044.html tutaj jest napisane 26'', ale strona sama mi zaproponowała tą dętkę do tej opony.. jak to działa?
Maslo88 Napisano 23 Sierpnia 2020 Napisano 23 Sierpnia 2020 Cześć, I jak Twoja przygoda z ogarnęciem 1x9? Podepne się pod Twój temat ponieważ, chciałbym przerobić napęd z 3x9 na 1x9. Z tyłu mam SLX RD-M662 /SGS na kasecie 11-34. Obsługuje to manetka Deore, niestety nie znam modelu. Korba to FC-M430/431 ewidentnie jest do wymiany bo bodajże na kwadrat. Korba jak i suport do wymiany ale byłbym wdzięczny za wskazówki jak to wszystko spiąć że sobą. Ewentualnie jaka korbę zakupić i czy w ogóle da się to z tylnim SLXem zgrać.
MikeSkywalker Napisano 23 Sierpnia 2020 Napisano 23 Sierpnia 2020 Najprościej korba FC-M5100 plus Suport BB52
grubol Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Napisano 26 Sierpnia 2020 W dniu 23.08.2020 o 14:47, Maslo88 napisał: Cześć, I jak Twoja przygoda z ogarnęciem 1x9? Moja przygoda się zakończyła, rower złożony wszystko działa super, ale u mnie całkiem co inneg, bo mam z tyłu przerzutkę sory i kasetę 11-28 + zmieniarka od alivio, a korba fc- m4000 wszystko działa świetnie, (ale linia łańcucha trochę lipna na najwyższych zębatkach kasety) czekam jeszcze na tarcze 160mm+ opony schwalbe kojak i wtedy zrobię fotkę jak się prezentuje rower, może ktoś jest ciekawy. Mam jeszcze jedno pytanie, bo kupiłem zamiast szybkozamykacza ośkę na imbus coś takiego ale nie wiem z jaką siłą to przykręcać, 10 Nm? mniej? więcej?
grubol Napisano 10 Września 2020 Autor Napisano 10 Września 2020 FOTKA Tak się prezentuje moja maszyna po przejechaniu ok. 300km Na razie nie zmieniałem tych opon, bo u mnie remont dróg i w tych na razie jest komfortowo. Bardzo rower się obniży po zastosowaniu takich cienkich opon? z 2.0 na 1.35 przy 27.5? Zanim skończą remont, to będę pewnie szukał zimówek Wiem, że błotniki oszpecają rower, ale jeżdżę w każdych warunkach i jednak ratują dupe, no i ten obrzydliwy napis QARK - chciałem przycebulić, rama za 350zł można to jakoś ukryć bez malowania roweru?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.