Skocz do zawartości

[Licznik Sigma.BC 16.12] Prawidłowe ustawienia licznika rowerowego

Bartosz_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam przy moim rowerze licznik przewodowy  sigma bc 16.12. Przeglądałem ustawienia w nim - bo w sumie pierwszy raz wybieram się na rower po "zimie" i zastanawiam sie do czego jest ustawienie obwód koła 2. Wiem, że obwód koła 1 ustawia się dla koła przedniego sprawdzając wartość na oponie i porównując to z wartością w tabelce takie dane koła wpisuje się do licznika. Czy też trzeba wpisać dane obwodu koła 2 ? Mam ustawione co prawda dla obwodu koła 2 domyślną warość 2.000. Czy jest konieczne wpisywanie też obwodu koła 2, żeby licznik dobrze mi liczył kilometry i ile jade km/h ? Nie mam czujnika kadencji przy tym liczniku, ani nic z tych rzeczy. 

Chciałem też zapytać, czy jeśli na liczniku tym wyświetla mi się napis Pasek i potem obrazek nie naładowanej baterii z napisem pusta to coś oznacza ? Czy da się to jakoś wyłączyć, żeby to się więcej nie pojawiało ? Czy muszę poprostu baterię wymienić na nową ? Jeśli to wina baterii to jaką dobrą baterię kupić do tego licznika ? Czy może tylko wystarczy wpiąć licznik do podstawki na kierownicy, przejechać się i wszystko wróci do normy ? - Proszę Was o pomoc w tej sprawie.

• Mod Team
Napisano

Obwód koła dwa dotyczy drugiego roweru - licznik rozpoznaje dwa różne rowery i nie trzeba mieć dwóch liczników, wystarczą same podstawki.

Jeśli masz wyświetloną rozładowaną baterię to pora na jej wymianę, bo prawdopodobnie za niedługo padnie całkowicie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...