Skocz do zawartości

[4000] Author Aura XR4 2020 - za mały?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Mam do was pytanie w sklepie lokalnym pojawił się Gravel: AUTHOR AURA XR4 2020 w rozmiarze 54 w mega okazyjnej cenie wg. mnie za 4000zł.

Pytanie mam do was czy mając 190cm wzrostu rama nie będzie za mała wg producenta takie są wytyczne producenta ale chciałbym poznać wasze opinie. Niby do rozmiaru 54 max wzrost to 188 a więc 2 cm brakuje :(  Tylko i wyłącznie cena tego modelu z tym osprzetem skłania mnie do takich przemyśleń.

https://pl.author.eu/gravel/gravel/author-aura-xr4-2020-ua42930102#!geometrie-modelu

image.thumb.png.703c26ce33186fe9014062decd7dea44.png

Z góry dzieki.

Napisano

Wg authora mieścisz się dokładnie w środku 560 - więc teoretycznie rower dokładnie dla ciebie. Jak kupowałem używkę (więc wyboru nie miałem) crosa authora to łapałem się miedzy rozmiary i dostałem ten mniejszy. Mogę sobie na nim usiąść wyprostowany jak struna, ale za to ładnie mi śmiga między korzeniami i pniakami.

Mniejszego bym raczej nie brał.

Rada taka (bo się u nas nie przejedziesz na authorze) napisz do nich podaj wymiary i poproś o radę. FIRMĘ nie FORUM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...