Skocz do zawartości

[Rower] Velocity - jakość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy ten rower https://allegro.pl/oferta/rower-szosowy-28-kolarzowka-sportowy-aluminiowy-9213451978 jest opłacalny do kupna dla początkującego ?

Napisano

Jeśli masz tylko 1200 i musi być nowy to nic lepszego nie znajdziesz (nie nie znaczy, że ten jak w jakikolwiek sposób dobry). Osobiście nawet bym na takie coś nie zerknął i szukał używki, za 1500-1700 jesteś w stanie kupić coś względnie porządnego

BTW ten rower jest w rozmiarze na jakieś 190 wzrostu

Napisano

Z używanych rowerów?

Ja osobiście nic konkretnego Ci nie polecę - nie dlatego że nie chcę czy nie ma wyboru ale dlatego, że nie znam stanu rowerów powystawianych w serwisach aukcyjnych.

Ktoś kto ma średnie pojęcie o rowerach szosowych może nieźle wtopić na takiej "pomocy" bo obrazek ładnie wygląda i osprzęt z nazwy przyzwoity.

Ale mogę nieco ułatwić poszukiwania - Twój rozmiar ramy to 54'ka w wydaniu klasycznym - dużo zależy od proporcji ciała ale od takiego rozmiaru

rozpocząłbym poszukiwania, (ostatecznie rozpatrywałbym rozmiary od 53 do 56 bo różne geometrie u rożnych producentów mają różne możliwości ustawień i wymiarów)

Celuj też w tej cenie w marki znane ale niekoniecznie topowe, bo te w takich cenach będą wyjeżdżone do granic.

Może jakiegoś krossa Vento, może Huragana, a może ktoś akurat tanio chce się pozbyć tribana na nowej sorze z decathlonu - to byłby strzał w 10-chę

Gdzieś w tej okolicy cenowej da się kupić z osprzętem pokroju 105'ki 5700 - ale to już długoterminowe polowanie...

Ja bym szukał clarisa r2000 a może sory r3000 - sora r3000 to już naprawdę wygodna grupa - lepiej pyka niż "wąsate" 105'ki czy ultegry.

Za żadne skarby nie daj się wmanewrować w klamki z cynglem na kciuk. tourneje, stare sory etc.

Nie wiem czy przy przeciętnej wiedzy szukałbym starszych rozwiązań typu 4600/5600/6600 - bo pewnie trafić się da coś fajnego

ale łatwiej trafić wiekowego trupa.

Raczej też nie pchałbym się w campę... bo musiałaby być naprawdę starszej edycji i chociaż to rewelacyjny sprzęt to... dobieraj do niej złamaną po drodze klamkę.... albo walnięty bębenek...

np. ten - to jest jakiś "składaniec" ale gdybym to ja szukał w tej cenie to ten bym rozważał do sprawdzenia! a nie kupowania w ciemno:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/szosa-endurance-gravel-tiagra-triban-m-55cm-9kg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...