Skocz do zawartości

[do 1500 zł] Rower MTB, cross lub ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie chciałbym powiedzieć że w tematyce rowerowej jestem kompletnie zielony. 

Nie jestem w stanie określić jaki rodzaj roweru potrzebuje. Rower głownie służyć ma rekreacji. Jazda po ścieżkach rowerowych, lasach lub drogach piaskowych. 
Wzrost 165 cm Waga : 73 kg

Będę wdzięczy za każde propozycje.
Na rower chciałbym wydać jak najmniej (obawiam się że po pewnym czasie "zapał" może mi minąć), oczywiście zdaje sobie sprawę że zazwyczaj cena przekłada się na jakość.

Napisano

Jeśli leśne i piaszczyste drogi drogi będą często odwiedzane to przyda się rower na szerokich oponach . Czyli podstawowy rekreacyjny model MTB . Jeśli większość jazdy będzie po twardym i nie w górach to lepszy będzie cross . Proponuję wizytę w Decathlonie , tam na pewno coś dobierzesz , a po sklepie można pojeździć .

Aha, po piaszczystych drogach ciężko przejechać na każdym rowerze ( pomijam dziwadła ) .  Na MTB się da ale słodkie to nie jest .

Napisano

Jak wyżej - poczekałbym na otwarcie Decathlonów, mają dwa fajne rowery w tym budżecie - ST 520 i ST 530. Ciężko o coś lepszego przy tak małym budżecie. Jak coś można założyć "crossowe" opony żeby rower był bardziej uniwersalny, ale myślę że jakieś szybkie i szerokie opony MTB będą dobrym kompromisem do miasta i w las. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...