ZeroRh Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Cześć, Szukam traila, do pojeżdzenia po lesie i po górach. Budżet planowałem do 4000 tysięcy i wpadł mi w oko Kross Dust 1.0. Jednak znalazłem w internecie traila FS, a mianowicie Rossignol AM Trail Two. https://allegro.pl/oferta/nowy-rower-gorski-mtb-am-140-mm-rossignol-m-17-9045539991 Szukałem jakichkolwiek informacji o tym Rossignolu, ale w internecie pustka. Jedyne co wiem, że ramę projektowali ludzie z Felt'a. Ktoś doświadczony rzuci okiem? Z góry dzięki.
BMXdoPieca Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 W tej kasie to o sensownym nowym fullu zapomnij. Celowałbym w coś używanego
HurtLocker Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 Nie widzialem nikogo na Rossignolu ale nie jest to najgorsza opcja patrzac tylko na cyferki. Przydalaby sie lepszy naped, widelec, damper i hamulce ale to w zasadzie regula w kazdym budzetowym rowerze. Jesli potrzebujesz czegos na teraz zeby sobie pojedzic i za rok odstawic i wziasc cos innego, to w porzadku. Jesli ma byc na dluzej to odradzam, zaktualizowanie osprzetu pociagnie spore koszty.
Mod Team bogus Napisano 21 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 21 Kwietnia 2020 Skoro rozważasz HT to może Rockrider AM100: https://www.decathlon.pl/rower-mtb-am-100-ht-id_8543080.html. Trochę droższy od założonego budżetu, ale ciekawa opcja do rozważenia.
cyganos Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 Dołóż kilka stówek i możesz mieć fajnego fula, poszukaj tutaj https://www.1enduro.pl/rowery-full-hardtail-enduro-trail-do-6000-zl-2020/
wojtt80 Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 Fajny full za 6000zl to określenie na wyrost. Powiedziałbym że wcale nie fajny, ewentualnie mógłby się taki stać po konkretnym tuningu. Sztywniak też daje radę, do 5 tyś. można kupić coś sensownego, choćby wymieniony wyżej Kross czy Rockrider.
cyganos Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 8 minut temu, wojtt80 napisał: Fajny full za 6000zl to określenie na wyrost. Powiedziałbym że wcale nie fajny, ewentualnie mógłby się taki stać po konkretnym tuningu. Sztywniak też daje radę, do 5 tyś. można kupić coś sensownego, choćby wymieniony wyżej Kross czy Rockrider. Sztywniak w tym budżecie to jak komuś bardzo na tym zależy. Dokładając parę stówek do budżetu można mieć fajnego vitusa, który oprócz hamulców jest gotowy do zabawy, na kołach 27,5 jest calibre bossnut, trochę cięższy ale również daje radę. Po przesiadce na fula wiem, że już nigdy nie wrócę na sztywniaka.
HurtLocker Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 Godzinę temu, cyganos napisał: na kołach 27,5 jest calibre bossnut, trochę cięższy ale również daje radę. Po przesiadce na fula wiem, że już nigdy nie wrócę na sztywniaka. Mam dwoch znajomych na Calibrze, nie wiem czy za te pieniadze mozna kupic lepszego nowego fulla.
MaxCava Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 2020 są na Eagle już. Starsze były z tego co patrzę na XT 2x10. P.S. Zauważcie jedno, user zarejestrował się 18h temu, sypnał linkiem. 2h temu był i ani słowa. Już pomijam to, że to w ciągu ost. 3 dni chyba 5 link do tego sklepu na tym forum. Najazd szwedzki ?
ZeroRh Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Napisano 23 Kwietnia 2020 Sorry, to nie była reklana Rossignola tylko ciekawość czy coś to warte jest, a co była kusząca. Muszą przejśc na rowery, bo zima coraz krótsza, wiec narty beda slabym interem za niedlugo A co do mojej decyzji to kupiłem sztywniaka Dusta. W cenie do 6000 to raczej używane Fulle widziałem na aukcjach. Zaraz po zakupie na serwis, a więc cena rośnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.