Gość Napisano 11 Kwietnia 2020 Napisano 11 Kwietnia 2020 Ostatnio używałem tych tanich aluminiowych (przykładowe zdjęcie), ale nowe po kilkuset km sie rozlatują . Jakie byłyby lepsze?
cervandes Napisano 11 Kwietnia 2020 Napisano 11 Kwietnia 2020 Ja kupuję te Jagwire z noskami, a na odcinki gołej linki zakładam rurki termokurczliwe. Takim oto sposobem uszczelniona cała trasa linki jest nie do pokonania przez wodę i syf. o takie https://allegro.pl/oferta/jagwire-koncowka-pancerza-przerzutki-z-noskiem-4mm-7706519554
Mod Team bogus Napisano 11 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2020 Ja kupuję plastikowe końcówki z mosiężną wkładką wewnątrz. Plusem tego rozwiązania jest to, że pancerze nie przebijają po czasie końcówek. Ponadto da się je założyć kilka razy przy wymianie pancerzy w razie potrzeby.
Mod Team bogus Napisano 11 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2020 Swego czasu kupowałem Accent, ale teraz ich nie mogę znaleźć. Końcówka jest plastikowa a wewnątrz ma pierścień mosiężny, o który opiera się pancerz. Dzi3ki temi pancerz nie dziurawi końcówki.
Lawstorant Napisano 11 Kwietnia 2020 Napisano 11 Kwietnia 2020 Jedyne co może być komukolwiek potrzebne to uszczelniane końcówki shimano z pancerzami sp41. To i producenci rowerów powinni pozbyć się tego mema jakim są cablestopy. Jedyne właściwe rozwiązanie to pancerz na całej długości.
Mod Team bogus Napisano 11 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2020 Zgadza się, aczkolwiek w starych ramach bez zastosowania dodatkowych uchwytów lub paskudnych opasek zaciskowych nie da się poprowadzić pancerza na całej długości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.