Skocz do zawartości

[końcówka pancerza] Jakie końcówki pancerza przerzutki kupować?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio używałem tych tanich aluminiowych (przykładowe zdjęcie), ale nowe po kilkuset km sie rozlatują :verymad:. Jakie byłyby lepsze?

koncowka-pancerza-przerzutki-stal-fi-41mm-4sztuki-koncowki.jpg

• Mod Team
Napisano

Ja kupuję plastikowe końcówki z mosiężną wkładką wewnątrz. Plusem tego rozwiązania jest to, że pancerze nie przebijają po czasie końcówek. Ponadto da się je założyć kilka razy przy wymianie pancerzy w razie potrzeby.

• Mod Team
Napisano

Swego czasu kupowałem Accent, ale teraz ich nie mogę znaleźć. Końcówka jest plastikowa a wewnątrz ma pierścień mosiężny, o który opiera się pancerz. Dzi3ki temi pancerz nie dziurawi końcówki.

Napisano

Jedyne co może być komukolwiek potrzebne to uszczelniane końcówki shimano z pancerzami sp41. To i producenci rowerów powinni pozbyć się tego mema jakim są cablestopy. Jedyne właściwe rozwiązanie to pancerz na całej długości.

• Mod Team
Napisano

Zgadza się, aczkolwiek w starych ramach bez zastosowania dodatkowych uchwytów lub paskudnych opasek zaciskowych nie da się poprowadzić pancerza na całej długości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...