Patix1337 Napisano 3 Lutego 2020 Napisano 3 Lutego 2020 Witam, Mam suport korby Shimano SLX FC-M670/675 Hollowtech II SM-BB70. Szykuje się do jego wymiany i teraz pytanie co się bardziej opłaca - kupić nowy i zamienić czy może wystarczy wymienić w nim łożyska?
wkg Napisano 3 Lutego 2020 Napisano 3 Lutego 2020 Łożysk w nim prosto nie wymienisz bo są nietypowe. Są na alli, można też szlifować element suportu ale to kombinacje alpejskie. Te suporty nie są drogie a na rok, dwa wystarczą.
KSikorski Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Moóżna kupić też zamiennik accenta, będzie miał typowe łożyska dostępne w każdym sklepie z łożyskami.
Patix1337 Napisano 4 Lutego 2020 Autor Napisano 4 Lutego 2020 Godzinę temu, KSikorski napisał: Moóżna kupić też zamiennik accenta, będzie miał typowe łożyska dostępne w każdym sklepie z łożyskami. Jakie model accenta bedzie kompatybilny z moja korba?
Mod Team michuuu Napisano 4 Lutego 2020 Mod Team Napisano 4 Lutego 2020 Nie znalazłeś czy nie szukałeś? Powielasz ten sam temat który został zamknięty. Zamknięty nie dlatego, że mod Ciebie nie lubi ale dlatego, że ten problem był wałkowany na forum kilkukrotnie.
KSikorski Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 21 minut temu, Patix1337 napisał: Jakie model accenta bedzie kompatybilny z moja korba? Na przykład: https://www.centrumrowerowe.pl/wklad-suportu-accent-bb-ex-pro-pd1643/
wkg Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 No to napisz jeszcze, że łożyska na samym wstępie w Acccencie do wymiany bo rdzewieją i gnój się robi natychmiast. Ja kupowałem Endura po 30 zł za sztukę co dało 150 PLN za suport. O koszcie ich wymiany albo nawet praski do łożysk nie wspominając. Można kupić na allegro tanie i dokładać smaru bawiąc się w zdejmowanie uszczelnień. Shimanowski kupowałem za coś koło 50. 10 tkm pojeździł i dalej był dobry jak go wymieniałem. Ma trochę większe opory ze względu na uszczelkę wargową - za to lepiej uszczelniony.
KSikorski Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Może źle jeżdżę, bo cała zeszłą zimę codziennie i aktualną zimę co weekend i nie mam problemów z łożyskami w accencie.
wkg Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 A mi się skończyły po tygodniu ale zalałem je wodą. To bardzo słabe łożyska.
KSikorski Napisano 5 Lutego 2020 Napisano 5 Lutego 2020 Obawiam się, że traktując statystykę tych wydarzeń w świetle technologii eksploatacji zarówno Twoje doświadczenie jak i moje nie mają żadnego znaczenia wnioskotwórczego :-)
Mod Team michuuu Napisano 5 Lutego 2020 Mod Team Napisano 5 Lutego 2020 Wygląda, że autor poszukał odpowiedzi w czeluściach forum. 4 minuty temu, KSikorski napisał: nie mają żadnego znaczenia wnioskotwórczego Tą konkluzją kończę temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.