pdz Napisano 29 Października 2019 Napisano 29 Października 2019 Hej W przyszłym roku mam Komunię Córci i Chrześniaka , planuję dla obojga po rowerze i zastanawiam się jaki lekki rower ? Wybór padł na Trek Wahoo 24 , ok. 9.5 kg , 8 biegów , bez amortyzatora ale to nie jest jakiś wielki problem , czy macie jakieś inne , lepsze propozycje ? Cytuj
KOKESZ Napisano 30 Października 2019 Napisano 30 Października 2019 Serious Superlite 24 - w zeszłym roku kupiłem siostrzeńcowi w ramach prezentu na komunię. Fajny rowerek. Żadnych problemów. 9,5 kg. Cytuj
pdz Napisano 31 Października 2019 Autor Napisano 31 Października 2019 Dzięki za info. Faktycznie, całkiem fajny, lekki i cenowo atrakcyjny. Cytuj
radomir Napisano 2 Listopada 2019 Napisano 2 Listopada 2019 (edytowane) Zerknij na rowery Frog, lekkie, niemieckie, nie za tanie. Jeszcze Eightshot, kupiłem młodemu, ale model 275, na sztywnym widelcu. Niska waga rekompensuje mniejszą liczbę biegów - nie jest potrzebne aż tyle przełożeń. Jest jeszcze hamerykański chyba, GT. https://www.bikester.pl/serious-superlite-rower-dziecicy-24-czerwony-870254.html - ten ma fajną cenę - teraz 1000zł, Eightshot i GT stosują krótkie ramiona korby dla dzieci i wąski rozstaw pedałów. Nie pamiętam jak Frog. Dla mnie było to kluczowe przy wyborze roweru. Młody przesiadł się z Btwin na 24" kołach, waży 14, 5 kg, ramie korby 170mm - jak dla dorosłego rozmiar S/M. Młody (10 lat) jak pedałował to noga prawie przeprost/pod brodą kolano. Eightshot - koło 27,5" i 10,8kg, ramie korby 150mm czy coś koło tego. Młody pedałuje swobodnie, jeździ 2x szybciej, mimo braku amortyzatora i tylko 8 biegów (wcześniej 18). Kup rower dostosowany dla dziecka, nie poskładany na małej ramie z części dla dorosłego. Edytowane 2 Listopada 2019 przez radomir Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi