Skocz do zawartości

[końcówki pancerzy] przerzutek, wymieniać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Będę wymieniał linki i pancerze przerzutek, w związku z powyższym potrzebuje opinii. Czy wymieniać końcówki pancerzy wszystkie, tylko w miejscach gdzie mają znajdować się uszczelnione, czy zostawić stare końcówki. Rower MTB, obecne pancerze przejechały z 8-9kkm (oprócz pancerza przy przerzutce tylnej, tam był ostatnio zmieniane wraz z linką). Końcówki jakie stosowałem to, aluminiowe z miedzianą wkładką i uszczelnione - myślę że dobre. Czasem zdarza mi się zachlapać rower, ale to raczej sporadycznie i głównie jak mnie złapie deszcze na trasie.

Osobiście skłaniam się ku wymianie w miejscach gdzie ma być uszczelnienie. Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam

Napisano

Moim zdaniem o ile nie masz jakichś podłych i zardzewiałych końcówek zapchanych błotem to tam nie ma się co zużyć. Rurka z otworkiem i koniec tematu. Z jednej strony koszt żaden, z drugiej skoro pytasz to nie chcesz niepotrzebnie kupować nowych. Gdyby były zapyziałe, zaklejone, zapchane - to bym kupił. A jeśli są normalne, niezużyte - ja bym zostawił. Pancerz, linkę się zmienia, tutaj jest tarcie, trzeba czasem je zmienić, ale takie duperele jak właśnie końcówki to moim zdaniem są wieczne.

• Mod Team
Napisano

Wymień wszystkie, będzie pewnie i wnów wytrzyma 8-9 tysięcy km. Zaoszczędzisz maksymalnie kilkanaście złotych i nerwów jak nie będzie działało jak należy na starych końcówkach.

Napisano

Nowe linki + nowe pancerze + nowe końcówki. Tylko taki zestaw ma sens. Różnica w cenie żadna, a jak coś nie będzie działało poprawnie, to będziesz się zastanawiał co zawiodło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...