Skocz do zawartości

[Stery] Pomoc w dobraniu "dodatków"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Z racji ,że czeka mnie wymiana amorka z przodu (którego już mam) w Kross Evado 3.0 chciałbym wymienić kompletne stery na nowe - jak już robić to robić porządnie.

Amortyzator +gwiazdkę+kapsel posiadam już lecz chciałbym dokupić resztę ale niestety mam problem z odpowiednim nazewnictwem . Zestaw pod Ahead, 1 1/8 cala, QR 9mm

Załączam fotkę o jakie rzeczy mi chodzi - niestety na serwisie alle... nie mogę nic namierzyć po nazewnictwie książkowym :( 

z góry dziękuję za pomoc w fachowym nazwaniu aby można było łatwo znaleźć na necie :thanks:

Bez nazwy.jpg

Napisano

Najważniejsze jest to, czy masz półzintegrowane, czy zintegrowane. Zintegrowane to łożyska umieszczone bezpośrednio w główce ramy. Półzintegrowane mają wbite w główkę ramy miski, w których później umieszcza się łożyska. Patrząc na zdjęcia tego roweru, to są tam półzintegrowane.
Co do Twojego zdjęcia - raczej nie kupisz wszystkich tych elementów oddzielnie. Zwykle kupuje się cały zestaw, albo wymienia same łożyska.

Napisano

ok ,dzięki bardzo za pomoc już znalazłem

https://allegro.pl/oferta/stery-neco-h845-ahead-1-1-8-x34x30-komplet-6595726714

Tylko teraz pytanie aby nie strzelić byka ( tak wiem dla niektórych może to być oczywiste ale wolę zapytać niż robić źle ) w której kolejności od amortyzatora zaczynać składanie ? W sensie który element idzie jako pierwszy ,drugi,trzeci itp. ( na zdjęciu książki łożyska są oddzielnie tutaj w całości z bieżnikiem tak? ) łożyska zwężeniem do dołu czy góry ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...