Skocz do zawartości

[Pompka] Kross Buran pompka Tubless opinie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko,

Czy miał ktoś styczność z tym produktem Krossa?

https://www.goride.pl/pompki-stacjonarne/kross-buran-pompka?gclid=Cj0KCQjwiILsBRCGARIsAHKQWLMGeZ8YBoihv2xgO1BYC7hq7g9lUi0su6GBlv-LZ1FPAK4ZmTgkvQsaAvHMEALw_wcB

Cena bardzo przystępna, taniej niż Rose czy Kellys, parametry podobne. Chciałem kupić jakąś dobrą pompkę stacjonarną ale przypadkiem natrafiłem na to i zastanawiam się czy nie dołożyć do takiej pompki, choć póki co opon nie zalewam mlekiem to mam plan w przyszłym sezonie.

Napisano

Generalnie akcesoria Krossa czy Kellysa niczego nie urywają, ot tanie chińczyki z logo znanej marki, kilka już w kosz wyrzuciłem. 

Także choć z tą pompką nie miałem do czynienia to podchodziłbym do niej ostrożnie. 

Jeśli chodzi o zalewanie opon mleczkiem to też nigdy nie korzystaliśmy na serwisie z takiego "strzału" ze zbiornika z powietrzem. Dużo bardziej przydaje się stojak żeby powiesić rower i obracać swobodnie zalanymi kołami. 

A trzy stówki to sporo jak na pompkę stacjonarną, już w okolicach stówki możesz mieć SKS czy Authora, według mnie jedne z najlepszych. W podobnych pieniądzach można też kupić akumulatorowy kompresor - a to też bardzo wygodne narzędzie. 

Same zaś "zbiorniki" na sprężone powietrze ktoś z forum robił za przysłowiowe kilka złotych.

Napisano

Odpowiedz sobie pytanie jak często będziesz potrzebował takiej pompki. Gadżet, mimo że fajny, wciąż jest tylko gadżetem. W najcięższych przypadkach uszczelniania pomogą takie sposoby jak opaska z dętki na oponę, czy osadzenie najpierw jednej strony na dętce. W ostateczności wycieczka na stację benzynową gdzie mają kompresor. I tyle. Moim zdaniem zabawa nie warta 300zł o ile nie zmieniasz opon co tydzień.

Edit: AHA :D Ty jeszcze nawet nie masz tubelessów u siebie. Kup sobie stacjonarną beto za 40zł, a za resztę opony i mleko i przejdź na tubeless czym prędzej.

Napisano

Tu jest za 200,00zł.

https://allegro.pl/oferta/pompka-serwisowa-kross-buran-tubless-mano-8293764127?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=EAIaIQobChMIhO_n2aPa5AIVGeaaCh2dhAP-EAYYAiABEgJAaPD_BwE

Napisano
1 minutę temu, Lezia napisał:

ano widziałem tę ofertę ale wolałbym dopłacić 50 zł i kupić w sklepie stacjonarnym.

w każdym razie Mike i Krecik przekonali, odpuszczę ten zakup. Krecik jaki konkretnie model polecasz? Fajnie żeby pompka była solidna i nie wyginała się przy dobijaniu większego ciśnienia.

Napisano

Jeśli masz założony większy budżet to ja Beto bym nie polecił.

Miałem - kupiłem po pompce z Lidla, używałem okazyjnie a po paru latach jakaś uszczelka przestała trzymać a i sama pompka się trochę chwiała. Owszem, warta tych 40zł ale jako pompka na lata już gorzej.

Polecę Author Air Turbo 2 - używamy w serwisie od paru lat, używam w domu, nie można jej nic zarzucić. Dla porównania mam też Air X-Press 8.0 - i sprawia wrażenie kiepskiej, też się chwieje podczas używania. 

900 -tka z Decathlonu też jest bardzo dobra. 

Napisano

Ja używam Beto od 4 lat chyba i raz wymieniłem głowiczkę (kosztowała 5zł + wysyłka na Allegro) bo się coś rozsypało w środku. Poza tym pompka bez zarzutu, chociaż ostatnio jak chciałem nabić więcej niż 5bar do opony to już prawie mi masy brakło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...