gahohuki Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Hej wszystkim, Jestem tu nowy, ale przeczytałem już bardzo dużo wątków na forum na temat Graveli, jednak mało znalazłem opinii na temat Krossa Esker 6.0. Mam możliwość zakupu tego roweru w cenie nominalnej 5999PLN i czas 2 dni na decyzję. Jest to mój pierwszy rower w stronę czegoś bardziej szosowego. Czy są tutaj posiadacze tego roweru, bądź osoby, które mają jakąś opinię na temat sprzętu? Jakieś ciekawe komentarze na temat samej ramy? Czy ktoś ma pomysł na jakąś alternatywę w tym przedziale? Nie chcę sugerować innych wyszukanych przeze mnie modeli, jestem ciekawy Waszych sugestii. Może później podrzucę swoje inne typy. Sam Esker kusi grupą 105 (interesują mnie wyłącznie 2 blaty z przodu), karbonowym widelcem, sztywnymi osiami, fajne obręcze i opony, hydraulik + sporo otworów na montaż ewentualnych toreb. Stosunek cena/osprzęt wydają się bardzo korzystne. Dzięki wielkie z góry. Pozdrower!
Gość Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Teraz, gahohuki napisał: w cenie nominalnej 5999PLN Gdzie go kupujesz? To jest cena katalogowa. Jeżeli ktoś Ci oferuje sprzęt w takiej cenie, to zmień sklep, bo to jest rozbój w biały dzień. Teraz, gahohuki napisał: kusi grupą 105 Korba nie jest z grupy 105. Co do samego roweru się nie wypowiem, bo to nie moja bajka. Wrzuciłem tylko moje luźne spostrzeżenia
Quell Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Teraz, skom25 napisał: Gdzie go kupujesz? To jest cena katalogowa. Jeżeli ktoś Ci oferuje sprzęt w takiej cenie, to zmień sklep, bo to jest rozbój w biały dzień. Nie jest. W tym momencie jest szał na gravele,sprzedawcy mają w d.... rabaty i obniżki,i tak się sprzeda. W większości przypadków wytarguje drobniutki rabat,albo jakieś pierdółki w akcesoriach.
Gość Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Chora sytuacja. Chociaż nadal drobny rabat, to lepszy sytuacja niż rabatu brak.
Quell Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Tak,dosyć chora. Przyzwoite modele (akurat ten esker jest dosyć przyjemny),kosztują swoje,na większy rabat nie ma co liczyć,jest nawet problem z dostaniem konkretnej rozmiarówki. Jeżeli ktoś się napalił,i musi bo się udusi,kupić i tyle,ale za chwile grx,posezonowe wysprzedaże,może warto poczekać.
gahohuki Napisano 9 Lipca 2019 Autor Napisano 9 Lipca 2019 @skom25 sprzedawca jest chętny udzielić rabat rzędu 300zł na zakup akcesoriów. Poza tym mam go pod ręką i to jedyne miejsce gdzie w tej chwili ten rower jest dostępny. Kontaktowałem się z innymi sprzedawcami i twierdzą, że ten rower już się raczej nie pojawi w nowych egzemplarzach.
Gość Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Ok, jeżeli jest w sklepie a Ty masz ochotę go kupić, to trochę inna sytuacja. Za te 300 zł, o ile to możliwe, weź sobie jakieś dobre pedały i nie będzie tak źle.
Miki74 Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Korba 46 / 36 może być za twardo w terenie na małej tarczy , ale to kwestia gdzie jeździsz i jaką masz nogę. Może ktoś się wypowie o stabilności tylnej przerzutki nowej 105 R7000, czy nie będzie obijać się o ramę tak ja ma to ma miejsce w poprzedniej generacji. Shimano wypuściła dedykowaną grupę dla graveli, z nowymi rowerami na 2020 powinna się tam znaleźć.
Quell Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Teraz, Miki74 napisał: czy nie będzie obijać się o ramę tak ja ma to ma miejsce w poprzedniej generacji. A dlaczego ma nie obijać ? Brak sprzęgła,to łańcuch będzie walił,więc albo nowe grx albo ultegra rx,przynajmniej ja tak to widzę.
Miki74 Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 cytuje "Największa, od razu rzucająca się w oczy zmiana dotyczy tylnej przerzutki. To zupełnie inna konstrukcja niż w poprzedniej generacji. Technologia zaczerpnięta wprost z MTB – Shadow. Lepiej obsługuje kasety o dużej rozpiętości. Ma dość twardą sprężynę i powinna sprawdzić się dobrze nie tylko na szosie, ale także w ostrej przełajowo-gravelowej jeździe. " ze strony https://magazynszosa.pl/shimano-105-r7000-waga-i-pierwsze-wrazenia/ Jestem ciekawy jak to jest w praktyce.
Quell Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Sam shadow i ciut mocniejsza sprężyna,niewiele na to pomogą. Żeby było skuteczne to sprzęgło,a to jest dopiero w ww przerzutkach.
Gość Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Godzinę temu, Miki74 napisał: To zupełnie inna konstrukcja niż w poprzedniej generacji. Technologia zaczerpnięta wprost z MTB – Shadow. Lepiej obsługuje kasety o dużej rozpiętości. Ma dość twardą sprężynę i powinna sprawdzić się dobrze nie tylko na szosie, ale także w ostrej przełajowo-gravelowej jeździe W Deore XT Shadow 10s bez sprzęgła łańcuch lata jak głupi, cudów bym się nie spodziewał.
clavdivs Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 To obijanie nie jest takim dużym problemem. Gravel w praktyce w terenie to są drogi szutrowe, polne drogi. trudniejszy teren to incydent. Nie przejmował bym się, a esker posiada obniżone ramie tylnego trójkąta.
m0d Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Grubsza osłona na rurkę i po sprawie. W terenie też przez lata jeździło się bez sprzęgła i nikt nie narzekał. Jest to jest i pomaga, ale bez niego też da się jeździć ;) Niektórym ta niedogodność urasta już do rangi problemu "być albo nie być"...
czarnaMAMBA Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Ale mając do wyboru model roweru z przerzutką ze sprzęgłam i bez w porównywalnej cenie, brałabym jednak z
Quell Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 40 minut temu, czarnaMAMBA napisał: Ale mając do wyboru model roweru z przerzutką ze sprzęgłam i bez w porównywalnej cenie, brałabym jednak z I to powinno zamknąć dyskusję. 1 godzinę temu, m0d napisał: ta niedogodność urasta już do rangi problemu "być albo nie być"... To nie jest być lub nie,ale dlaczego mam sobie nie ułatwiać życia jeżeli nie kosztuje mnie to więcej ? Ale jeżeli ktoś lubi kiedy łańcuch wali o ramę,to wolny (w zasadzie) kraj.
Gość Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Ja nie wiem co trzeba robić żeby łańcuch tak namiętnie walił o ramę. W górnej części sprzęgło nie ma znaczenia, w dolnej łańcuch wcale nie uderza tak często. Jeżdżę na sztywnym widelcu w MTB, w terenie którego Gravel raczej nie ogarnie i jakoś rama ma się dobrze. Także jeżeli taka przerzutka jest w rowerze, to fajny plus. Jeżeli nie ma, to mówi się trudno. Co do braku wad sprzęgła, to chyba jednak jakieś tam ma. W innym przypadku producent robiłby sprzęgło włączone na stałe, a jednak wyłączyć można.
Quell Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Teraz, skom25 napisał: Jeżdżę na sztywnym widelcu w MTB Ja w moim mtb też sprzęgła nie mam,ale sprężyna jest mocniejsza,i owijka na ramie robi swoje. Ale np. w przełaju wolałbym mieć,pewnie wcześniej czy później zmienię 105tkę na coś z sprzęgłem. Natomiast w nowym sprzęcie dlaczego miałbym pozbawiać się tego ficzeru ?
Gość Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Nie napisałem żeby się pozbawiać, wręcz przeciwnie. Teraz, skom25 napisał: Także jeżeli taka przerzutka jest w rowerze, to fajny plus. Jeżeli nie ma, to mówi się trudno. Także jeżeli miałbym upatrzony rower, a nie miałby sprzęgła, to i tak bym go wziął. A jak ktoś bardzo mega chce to mieć, to zdemontuje z roweru, sprzeda za 75% ceny, dorzuci parę groszy i kupi ze sprzęgłem. Przy zakupie nowego roweru za kwotę w podanym temacie, nie powinno to być wielce odczuwalne.
m0d Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Ja mam podobnie. Jest kilka innych rzeczy ważniejszych niż obecność sprzęgła, a dwa identiko sprzęty różniące się tylko tylną przerzutką to w naturze nie występują Sam wybierałem wśród sprzętów głównie na Apeksie, a skończyło się na 105, bo akurat ten rower całościowo prezentował się lepiej. Nawet przez chwilę myślałem o wymianie na Ultegrę RX, ale "problem" z łańcuchem przy szosowym napędzie i wertepach okazał się IMHO typowo teoretyczno-internetową wydumką. Może mając starszy albo z niższej grupy osprzęt bym narzekał, póki co kawałek neoprenu na rurce załatwia sprawę. A roweru widuje las i różnego typu wertepy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.