radman Napisano 8 Lipca 2019 Napisano 8 Lipca 2019 Korba ma uszkodzony gwint, więć nie mogę użyć ściągacza do korb (suport na kwadrat). Ktoś ma jakiś pomysł jak można jeszcze inaczej zdjąć korbę?
seraph Napisano 8 Lipca 2019 Napisano 8 Lipca 2019 Poluzuj śrubę i przejedź się wokół domu mocno deptając. Korba sama spadnie. Tylko nie wykręcaj śruby całkowicie i raczej nie pedałuj na stojąco, bo można zęby stracić.
Kacperek12 Napisano 8 Lipca 2019 Napisano 8 Lipca 2019 To weź młotek jakiś pręt metalowy i pukaj w mocowanie zębatek/ śruby zębatek, NIE W ZĘBATKI. Tylko pukaj na krzyż raz na dole raz na górze, raz w jeden bok, raz w drugi i zejdzie.
radman Napisano 9 Lipca 2019 Autor Napisano 9 Lipca 2019 Mmmmm, spróbuję może zatem gumowym młotkiem...
Kacperek12 Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Oprzyj pręt o tą zaznaczoną śrubę powinno być 4 i stukaj młotkiem w pręt i tak po koleji w każdą śrubę i powinno zejść.
render Napisano 12 Lipca 2019 Napisano 12 Lipca 2019 pukaj młotkiem tylko nie pisz później że łańcuch przeskakuje czy ociera przez skrzywione tarcze
SoloTM Napisano 12 Lipca 2019 Napisano 12 Lipca 2019 Tak, bez problemu utniesz. O ile tarcza szlifierki zmieści się miedzy mufę a korbę. Wycinałem też korbę z osi robiąc korbie totalną masakrę itp. ( ale ratując suport ) Trochę zabawy i się uda.
Kacperek12 Napisano 12 Lipca 2019 Napisano 12 Lipca 2019 Ja tam zbijam tak młotkiem za każdym razem bo mam rozwalony gwint na ściągacz w prawej korbie i nic się nie dzieje. Jak suport nie jest mocno dokręcony do ramy to możesz spróbować szczypcami odkręcić miskę suportu. Możesz też zagrzać korbę uderzyć gumowym młotkiem i zejdzie.
Kacperek12 Napisano 12 Lipca 2019 Napisano 12 Lipca 2019 Daj se spokój, do rana będziesz to cioł. Jeździłeś bez śruby aby się sama poluzowała korba? Próbowałeś odkręcić suport szczypcami?
spidelli Napisano 12 Lipca 2019 Napisano 12 Lipca 2019 Psiknij WD - 40 a potem zacznij od najmniej inwazyjnej metody z proponowanych wyżej. Przez czas do namysłu WD - 40 zacznie już działać. Ja bym zaczął od jazdy, potem pukanie w tarcze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.