Skocz do zawartości

[Rower] BH

piotrkv

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hm.. osobiscie wolalbym zlozyc rower na podobnych czesciach i wyszlo by na pewno troche taniej a co do firmy to nie znam zabardzo i wiele o niej nie slyszalem

Napisano

Szczerze mówiąc nie wyszło by taniej. Kolega nie może kupować części przez internet więc allegro itp. odpada. Pozostaje sklep gdzie poszczególne podzespoły są z reguły droższe.

Rama jest OK. Jeździłem na niej przez 2 miesiące i spisywała się bdb. Sztywność w porządku a wagą się jeszcze wtedy nie interesowałem :D

Napisano

Powiem CI, że w Rzeszowie trochę ich jest bo rojaks, który głównie nastawiony jest na BH jest jednym z największych sklepów w mieście. To nie zmienia faktu, że warto go wziąć :D

Napisano

No więc ja coś też napiszę. Jeśli, to jest model 2005/2006, to ramę ma podobną do mojej-różni się tylko kształtem (takie zgrubienie) rury między siodełkiem, a suportem, bo modele 2007 już mają inne ramy. Przy ramie kompletnie nie ma się do czego przyczepić, a osprzęt jaki jest każdy widzi-piasty nie najwyższych lotów, ale jeszcze się kręcą, jest to model wyższy od mojego i cena jak widze jest już o 20 % w dół. Jeśli składanie odpada i stać Cię na niego, to bierz :confused: I wcale nie bedzie kolega taki niepowtarzalny , ja już zresztą też -tylko Rojax sprzedaje te rowery, więc po Rzeszowie trochę ich śmiga

Napisano

No wkońcu sie wypowiedział. Czekałem na ten moment. Jest on chyba z 2005. I raczej go kupie bo nawet z mama w sklepie dziś bylem i sie jej spodobal. Wiec jest ogromne prawdopodobieństwo, ze go będę mail. Ale będzie fajnie.

Napisano

Tylko patrz na rozmiar ramy, bo może być krucho. Aha i nie mają rozmiarówki w calach tylko normalnie w centymetrach, u mnie, np. 43. Ale będziesz teraz śmigał, no i gwintu nie będziesz miał jak ukręcić :lol:

Napisano

Ja nie musze mierzyć, bo na stronce są podane rozmiary-39/43/47/51 i u mnie jak byk wychodzi 43 od środka suportu do końca rury podsiodłowej.

• 1 rok później...
Napisano

Miałem Bh które teraz ujeżdża siostra chyba nawet ten model który ty pokazałeś chyba bo ten zastąpił mój.. Co mogę powiedzieć rower ogółem był ok i spisywał się dobrze mnie rama nie strzeliła a trochę przeżyła więc tu nic nie mogę napisać poza tym że nie zaskakiwała sztywnością, o czym dowiedziałem się po przesiadce na tą ramkę którą mam teraz :D Osprzęt dobrany raczej ok ale zawsze miałem problem z przerzutka szybko się rozregulowywała ( tył). Geo było w porządku nawet z amorkiem 100mm dawało radę jeździć. Co do osprzętu to powiem tak Hamulce i klamki od razu do wymiany to Alumio czy jak oni na to mówią to gnący się na wszystkie strony materiał nawet nie wiem czy to alu :D Z początku hamują dobrze ale potem są z tym nie małe problemy nie wiem czego to wina bo próbowałem wszystkiego odginałem nawet sprężynki i nic.... Tak poza tą przerzutka klamkami i hamulcami raczej wszystko było ok i sprawowało się dobrze :P

Napisano

Ja swojego BH pęknąłem- wspomniał już o mnie TomekW, a w zasadzie ramę. Widzę, że dopiero w wyższych modelach jest wspawane wzmocnienie na łączeniu główki z dolną rurą i to jest duży - w tym modelu o który pytasz. W Krossie widze, że hamulce są o wiele lepsze, za to w BH jest lepsza przerzutka przednia. Mam uraz do tej marki, więc raczej szedł bym w stronę polskiego produktu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...