Skocz do zawartości

[Wieszak na ścianę] własnej roboty

cezartbg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Chciałem zaprezentować efekt kilkudniowej pracy w garażu. Koszt całego przedsięwzięcia ok 150 zł. Projekt zapożyczony z internetu (minimalnie zmodyfikowany), ale wg mnie wyszło bardzo fajnie. Materiał sklejka 18mm, łączenia na kołki drewniane i klej, miejsce oparcia ramy wyłożone skórą. Wrzucam z ciekawości co będzie o tym sądzić rowerowa brać ;) 

Pozdrawiam

IMG_6082.JPG

Napisano

Widziałem te wieszaki po chyba 400 zł co dla mnie było jakimś nieporozumieniem ;) bo koszty materiałów jak opisałeś mniej więcej.

Myślałem o takim, ale po 1 to by mnie z domu wyrzucono z rowerami ( tylko 2 ), po drugie też ( tak jak Ty ) nie mam miejsca. Ciekawe ile razy dziennie ( i nocnie ) walą w koło ludziki wchodzący/wychodzący z drzwi po lewej.

Napisano

Te jasne drzwi to są harmonijki odsuwane. A to takie większe od drzwi ciemno brązowe to nie wiem co to. Pomysł przedni na rower. Mi się podoba. Tylko czy utrzyma tak rower długo ? żeby nie było, że po kilku dniach czy tygodniach wieszak pęknie. Ale jak jest solidnie zrobiony to chyba nie powinien :)

Napisano
  W dniu 10.03.2019 o 15:03, Janu_sz napisał:

Ciekawe ile razy dziennie ( i nocnie ) walą w koło ludziki wchodzący/wychodzący z drzwi po lewej.

Rozwiń  

Czasem się zahaczy, ale to nie było tworzone pod to mieszkanie ;) Kiedyś wieszak wyprowadzi się razem ze mną. 

W dniu 10.03.2019 o 17:34, Bartosz_ napisał:

A to takie większe od drzwi ciemno brązowe to nie wiem co to.

Rozwiń  

Szafa suwana. 

W dniu 10.03.2019 o 17:34, Bartosz_ napisał:

Tylko czy utrzyma tak rower długo ? żeby nie było, że po kilku dniach czy tygodniach wieszak pęknie.

Rozwiń  

Rower waży 7,7 kg także o to bym się nie martwił :) Konstrukcja jest pancerna powieszona na 4 kołkach każdy na 25 kg. Prędzej ściana runie niż wieszak zawiedzie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.