Skocz do zawartości

[Rower miejski dla dziewczynki] 140cm wzrostu do 800-900zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 godzin temu, Norbas777 napisał:

Przejrzę i olx... bo może to też słuszne podejście. Tylko nie znając się dobrze ciężko wyłowić coś tanio i dobrego a odfiltrować szroty i miny..

Dlatego robi się wywiad. Czy rower jest świeży. Osobiste obejrzenie.  nic nie skrzypi, stuka, koła proste to jest ok. Rower na 24, to nie zakup na lata tylko sezon góra 2.

Napisano

Co powiecie na taki rower:

https://allegro.pl/oferta/rower-romet-basia-24-dla-dziewczynki-7894885586#shippingInfo

Zmierzyłem dziś córcię dokładnie i ma 138cm wzrostu.

Czy taki się nada na podszlifowanie umiejętności jazdy przez sezon czy dwa zanim kupię coś na kołach 26" ?

Człowiek mówi, że jeżdżony dwa sezony i serwisowany w pobliskim serwisie rowerowym. Podobno wsiadać i jechać.

Na co zwrócić uwagę przy oględzinach takiego roweru? No i czy aktualny romet to firma której można ufać co do jakości?

PS. Pytanie nietypowe ale... może ktoś wie jakiej długości jest taki rowerek po zdjęciu przedniego koła?

Aktualnie mam dostępne tylko Punto2 i nie wiem czy po złożeniu tylnych siedzeń wejdzie mi do samochodu...

Napisano

Szukam godzinami... jak jest coś firmowego i fajnego to cena kosmos....jak na używkę... jak tanie to marki marketowe...

Tutaj znalazłem okazję cenową i firmę z ponoć polecanych polskich.

Na tym rowerze nie będą uprawiane skoki, wyścigi itd. Zwykłe jeżdżenie po parku i wokół domu po chodniku i kamienistym parkingu więc czy fakt że posiada ten amorek, nawet kiepskiej jakości będzie w czymś przeszkadzać?

Sztywny widelec to już za około 550 zł jest kands laguna lub gulietta... ale własnie na sezon max dwa kupować nowy rower dla nie wprawnej rowerzystki na szlifowanie umiejętności jazdy skoro docelowo ma być porządny na kolach 26"?

No i doradźcie co mogę jako laik posprawdzać w tym rowerze co do sprawności sprzętu podczas oględzin...

Zdecydowałem się na niego bo niedaleko i pieniądz mały, ponoć wszystko sprawne i dołożone błotniki, bagażnik, oświetlenie... na foto widzę że pierwsze co to pójdzie do mycia i smarowania łańcucha... ale jakie newralgiczne elementy sprawdzić przez zapłaceniem?

https://allegro.pl/oferta/rower-romet-basia-24-dla-dziewczynki-7894885586

• 1 miesiąc temu...
Napisano
W dniu 7.03.2019 o 22:05, Norbas777 napisał:

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w doborze dla córki roweru.

Jeśli jeszcze nie kupiłeś to poszukaj używanego Giant Sedona damki. Są na kołach 26 cali (no chyba, że chcecie 24 cale). Rama XS to około 13'', rama S to ok. 14'' (były różne modele i wykonania), z rocznika na rocznik nieco inne kształty ram i kolory. Może wyjść około 700 złotych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...