Skocz do zawartości

[Przerzutka tyl] Shimano shadow czy shadow plus

dzonrandom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jako ze potrzebuje przerzutki pod 1x10.Zebatka narrow wide. Kaseta 11-36. Przychodze z pytaniem. Jaka wybrac? Shadow czy shadow plus? 

I czy jeszcze zwrocic na cos uwage? 

Napisano

Jak nie zależy Ci na wadze, to Shadow Plus.

Napisano

Shadow Plus oznacza że przerzutka jest wyposażona w sprzęgło. Ja przy napędzie 1x10 nie zdecydowałem się na sprzęgło, ale mi dość mocno zależało na wadze + jeżdżę raczej po płaskich trasach, bez większych przeszkód. Sprzęgło ma swoje zalety ale ma także wady, poczytaj sobie.

Napisano
Teraz, skom25 napisał:

Shadow Plus oznacza że przerzutka jest wyposażona w sprzęgło. 

Czytalem. Ale jak widze to ilu ludzi tyle opinii. A to co np urwal bym na shadow moglbym dolozyc do lepszego lancucha. Tez nie jezdze extremalnie. 

Napisano

@dzonrandom A masz rower full suspension? Jeśli tak, to sprzęgło może upośledzać pracę tylnego zawieszenia. Dodatkowo, niezależnie od ramy, biegi nieco trudniej się zmienia przy włączonym sprzęgiełku.

Napisano
6 minut temu, Blueforce napisał:

Dodatkowo, niezależnie od ramy, biegi nieco trudniej się zmienia przy włączonym sprzęgiełku.

Mam drugiego plusa (najpierw SLX,  teraz XT) i nie zauważam takiej różnicy. A drwalem nie jestem.

Napisano
10 godzin temu, dzonrandom napisał:

Witam. Jako ze potrzebuje przerzutki pod 1x10.Zebatka narrow wide. Kaseta 11-36. Przychodze z pytaniem. Jaka wybrac? Shadow czy shadow plus? 

I czy jeszcze zwrocic na cos uwage? 

Shadow plus i jeżeli jest to kaseta 11-36 i nie przewidujesz większej, to Zee lub Saint.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...