Skocz do zawartości

[do 4000] MTB - Specialized, warto czy kupic cos innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

Zastanawiam się na zakupem roweru Speca, w takiej oto konfiguracji (sprzęt używany) w cenie 4k plnow:
Mój wzrost 170, waga 63kg. Rower będzie uzupełnieniem roweru miejskiego , na wypady w górki , raz na jakiś czas 

• rozmiar ramy: 17,5" (na wzrost ok. 168 - 175cm) (pytanie czy ta rama nie będzie za duża dla takiego knypka jak ja ?  szukam po katalogach ale spec ma swoje S,M,L oznaczenia, które nie mówią mi za dużo nic) 
  • Napęd: 2x10
  • Amortyzator: Reba Brain powietrzny
  • Hamulce tarczowe: Avid Elixir CR SL (wielkość tarcz 160mm)
  • Korba Sram carbon 2x
  • Przerzutka P.: Sram X7
  • przerzutka T: Sram X0
  • manetki: Sram X9
  • Siodełko: Specialized Phenom
  • Koła 29 na piastach DT i obręczach DR 450SL
  • Opony Specialized Renegade

Pytanie numer dwa - iść w nowe czy jednak to ? Nie ukrywam, ze budżetu nie zamierzam przekraczać, a co za tym idzie , mam wątpliwości czy znajdę podobny sprzęt o takich parametrach ? 

Z góry dzięki za podpowiedzi. 

• Mod Team
Napisano

Może najpierw napisz co to za model ramy, bo rozmiar to nic nie mówi. Zdjęcia też by były mile widziane, coby ocenić stan roweru, bo tak to wróżenia z fusów.

Napisano
  W dniu 18.02.2019 o 16:41, Dokumosa napisał:

Jeśli amortyzator nie ma żadnych ludów ani rys czy przetarć na goleniach górnych oraz tłumik działa prawidłowo to brać. Po zakupie trzeba zrobić pełny serwis. Wypastowane opony ;)

Rozwiń  

Dokumosa , dzieki za poradę ! Gdyby byly jakies wady ktore wymieniles to odpuscic czy licytowac cene ? Sorry za glupie pytania, ale nie jestem ekspertem w dziedzinie. 

Przy okazji - czy na moj wzrost ta rama jest ok  ?

Napisano

Nowy amortyzator na zbliżonym poziomie od 1500zl, używany w dobrym stanie koło 900-1000zl. Zwróć też uwagę czy koła proste a jak coś koślawe to trzeba zajrzeć pod opaskę pod dętką czy obręcze nie popękane. Inne rzeczy da się ogarnąć po taniości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.