Skocz do zawartości

[Kaseta] Oneup shark 45t podobne rozwiązania

lizardlair

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy są dostępne jakieś bardziej przyjazne cenowo opcje podobne do Oneup shark 45t, może na aliexpress jest coś takiego dostępne(szukałem ale nic nie znalazłem) ? Jest kilka innych ale w rozmiarze 50t, mnie interesuje własnie 45-46T.

Napisano

Shimano czy Sunrace mają takie kasety, to obecnie już standard przy napędach 1x. Nie trzeba szukać wśród "biżuteryjnych" firm za dziwne pieniądze ;) 

Napisano

Kaseta shimano ma przedziwne stopniowanie, kaseta sunrace nie ma dostępnych wymiennych koronek. Chce zostac na kasecie shimano ale jakby ja trochę stuningować jesli dałoby się to zrobić w sensownym budżecie.  

Napisano

O wymiennych koronkach zapomnij, nawet jak któreś będą dostępne to będzie to kosztować. Zresztą czy ktoś się obecnie w to bawi? Jak chcesz "tjóningować" to pozostaje druciarstwo na własną rękę.

Co do stopniowania, to akurat IMHO Shimano ma to zrobione bardziej z głową niż Sunrace...

Napisano

No ten przeskok o 9 może troszkę tylko wybija z rytmu..;) Nie mam żadnego parcia na to ale jesli jest opcja w cenie aliexpresowych zębatek narrow wide to czemu nie.

Napisano
18 godzin temu, lizardlair napisał:

No ten przeskok o 9 może troszkę tylko wybija z rytmu..;) Nie mam żadnego parcia na to ale jesli jest opcja w cenie aliexpresowych zębatek narrow wide to czemu nie.

Też się tego bałem, ale nie powiem, że przeskok 9 wybija z rytmu, gorsze jest 13-15-18 na dole sunrace od tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...