Skocz do zawartości

[Rama] B'twin - rozmiar XL na cale

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie, posiadam rower ze stajni B'twin'a w rozmiarze XL i jestem ciekaw ile to będzie na cale. 21? 23?

Napisano

Gdybym mógł to zrobić to wcale bym nie pisał tego tematu. Jakaś tabelka hmm?

Napisano

Niestety moje wewnętrzne oko akurat wzięło wolne. Kurde, chłopie, do czego mam ci dać tą tabelkę? Nawet nie napisałeś jaki model. Z fusów mamy wywróżyć? Co rower to inna geometria. Wejdź sobie na stronę decathlonu i sprawdź. A to 23" skąd ci się wzięło?

Napisano

W tabelce na stronie producenta nie ma podanych tych informacji jest tylko definiowany zakres wzrostu. A co do tych 23 cali.. Znajomy ma gabarytami zbliżony rower i tam jest rozmiarówka podana, oceniłem to na oko. A model to rr 520

Napisano

Akurat pytanie o te 23 było do kolegi wyżej. A "na oko" to chyba wiesz co można zrobić. Geometria roweru jest podana w formie tabelki, jedne z ostatnich zdjęć. Skoro to mtb to pod uwagę bierzemy rurę podsiodłową. W rozmiarze XL ma 493 mm. Dzielisz to na 2,54, bo tyle ma cal, i masz wynik, czyli 19,4 cala, a raczej 19,5. Do tych 23 cali chyba trochę mało, nie? Ogólnie decathlon ma stosunkowo małe rowery.

Napisano

Dzięki za pomoc, a to mój kolega musiał mnie w błąd wprowadzić, mówił że ma 23 cale. Dobra, do zamknięcia

Napisano

Wydawało mi się że to jest ustandaryzowane, myliłem się. Do zamknięcia xD

Napisano

@Forgotten Na stronie producenta jest podana geometria, tam jest w milimetrach, możesz w google'u przeliczyć na cale i wynik wynosi: 19,41 cala.

Leniwość czy co jest powodem zakładania tematu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...