Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I jak ktos jezdzil? Ja 20km, od prawie miesiaca, masakra...

Proszę Cię :)

Ja dzisiaj 20km od trzech miesięcy, masakra...

Ale banan na gębie prawie przez cały czas był. Jutro z rana też planuję, zobaczymy jak to wyjdzie.

Napisano

Nie chcialem Cie urazic :) Wracaj do formy :)

Odkad zaczalem jezdzic na rowerze zawsze chcialem pojechac na Grodziec. Trzeba bedzie spelnic ta zachcianke :)

Napisano

Wczoraj razem z kolegą Kulsem, który był na "gościnnych występach" w Legnicy zrobiliśmy 130 km (trasa ta, którą wcześniej pokazywałem) i dawno tak się nie zmęczyłem :) Ale na zamku Grodziec załapaliśmy się na festiwal zespołów kresowych i mieliśmy okazję zjeść kilka pysznych, domowych przysmaków. Popiliśmy to napojem, którego nazwy nie podam, bo nie wypada "kolarzom" pijać takich trunków w trasie :icon_wink:

Ja tez zrobilem setke :D Legnica-Slup-Stanislawow-Slup-Jaworek-Legnica tym sposobem zatarlem kolano;/ mial ktos z was jakies przeboje z kolanami?? strach mnie oblatuje jak pomysle ze lekarz znow zakaze mi jazdy na rowerze:( dzis zrobilem okolo 10km pedalujac jedna noga przydalby sie jakis silniczek :P

Napisano

Ja jak byłem u ortopedy w Lubinie to była tam pani z mazią stawową w strzykawce :) Mówiła, że porcyjka tego specyfiku kosztuje połowę jej emerytury, a do tego tylko ortopeda może jej to zapodawać. Na pocieszenie, powiedziała, że nie boli wstrzykiwanie.

Grodziec to piękna trasa mało ruchliwymi dróżkami. Tuż przed zamkiem jest kilka mniejszych podjazdów + jeden konkretny będący taką spiralą do samego zamku. Sam zamek raczej średni, ale jak ktoś nie był to pewnie mu się spodoba. Tak czy siak polecam. Mam nadzieję, że i mi w tym roku uda się dojechać tam.

Napisano

Ja we wtorek śmigam nad Bałtyk, planuję trasę ze Świnoujścia na Hel, a może i jeszcze dalej, jak na razie siedzę jeszcze w robocie poniedziałek i wtorek ale nogi same się już kręcą do jazdy pod biurkiem

Napisano

Witam wszystkich użytkowników

Od jakiegoś czasu śledzę Wasze tematy rozmów na tym forum. Jestem z Legnicy i jak większość z Was lubię troszeczkę pojeździć na rowerze. Myślałem sobie, że może podłączę się do Was na któryś wyjazd, jednak jak zobaczyłem jakie trasy i kilometry robicie to z krzesła spadłem!!! Ja niestety mogę coś pojechać ale nie 130km - toż to ilości jak na Tour De Pologne! W związku z tym mam do Was pytanko, czy moglibyście podać mi jakieś trasy wokół Legnicy dla nowicjusza - tzn jakieś 20-40km? Z góry bardzo dziękuję

Ps.

Ja od ok 1,5roku mieszkam w Legnicy, a pochodzę z Jawora, więc bardzo dobrze znam tamte trasy. Jakbyście szukali typowo leśnych tras rowerowych w okolicach Męcinki, Pomocnego, Chełmca, Muchowa to mogę pomóc.Znam kilka bardzo ciekawych szlaków, na których można się bardzo, ale to bardzo zmęczyć - ale w sumie komu ja to piszę - pewnie dla Was byłby to pryszczyk, no ale jakby co to jestem do pomocy.

Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam

Jacek

Napisano

Witaj :blush:

Co do kilometrów, to różnie to bywa, raz 30, raz 130 :) Zależy ile jest czasu, jaka pogoda no i na ile są siły :)

A trasy wokół Legnicy, hmm... Ja zazwyczaj (tak w 80 %) jeżdżę w stronę Słupa, Jawora, Stanisławowa itp. więc w Twoje tereny. Tak że ciężko mi jest coś polecić :) Karkonosze to co innego :woot:

Pozdrawiam

Łukasz

Napisano

Siema :D

Ja w sumie tez zaczalem jezdzic w Twoje tereny, fajnie tam jest. Tutaj duzo fajnych tras nie ma, wiec ciezko mi jest cos Ci polecic.

Balatoni körút objechany :) 15 godzin, 225km. Niedlugo szczegoly na bikestats :)

Tutaj mapka.

Napisano

Do Legnickiego grona rowerzystów dołącza kolejny - ja Miłosz - AxM. Mam 15 lat, i lubię jeździć na rowerku, niezbyt długie dystanse (do 50 km). Podczas zimy nie jeżdżę, chociaż to się jeszcze zobaczy ;D

We wtorek kurier przywiezie mi mój nowy Rowerek - Kross'a Hexagon'a V3 z 2009 roku, fajowo, nie? ;D

PS. wiecie że w Galerii Piastów w Piotrze i Pawle mamy 400 gramowy koncentrat Isostar'a wraz z bidonem 0.6l?

PPS. Gdzie mamy jakieś fajne sklepy rowerowe? Jeden jest w Galerii Piastów, drugi Workbike koło Real'a, jest coś jeszcze? Mam na myśli akcesoria i części rowerowe ;D

Napisano

Witaj Miłosz :stupid:

Cieszymy się razem z Tobą z nowego nabytku :)

Co do Isostara (swoją drogą jedyny izotonik, którego czuję działanie) to preferuję power tabsy (tabletki - wygodniej zabrać w trasę). Były takowe w Bomi (Ferio) po 14,99, czyli cena naprawdę ok, ale... Bomi już nie ma :wallbash: Trzeba będzie zamówić na necie, bo nie będę płacił np. w Decathlonie 29.99 zł :/

Z rowerowych zdecydowanie polecam Worbike o którym już wspomniałeś. Mogę polecić jeszcze "Dobre Sklepy Rowerowe" na Muzealnej 2. Jest jeszcze DIK na Jaworzyńskiej, ale mi osobiście nie podchodzi...

Pozdrawiam

Napisano

preferuję power tabsy (tabletki - wygodniej zabrać w trasę). Były takowe w Bomi (Ferio) po 14,99, czyli cena naprawdę ok, ale... Bomi już nie ma :) Trzeba będzie zamówić na necie, bo nie będę płacił np. w Decathlonie 29.99 zł :/

chodzi Ci o tabsy Isostara?? ja w Decathlonie placilem za nie 9,99

Witka dla nowego kolegi:)

Napisano

Wspomniałem o koncentracie, ponieważ jest z bidonem, który potrzebuję ;D

To prawda, że tabletki praktyczniejsze, zgadzam się i popieram w 100%.

Swoją drogą, my, Legniczaninie mamy jakieś swoje ustalone trasy w granicach naszego miasta?

Na ten przykład ja(mieszkam b. blisko wspomnianej Galerii Piastów :) ) często jadę przez park, wałami, nad wodospad, później dalej tą ścieżką i obwodnicą wracam.

Nie jeżdżę na dłuższe dystanse bo nie wiem gdzie ;D

Napisano

Kurde, jutro lecę zobaczyć :) Kiedyś jak patrzyłem, były po 29 zł

Dzięki za info :)

to zwroc im uwage ze cena zelu 5tubek po 20g jest 15zl a na rachunku jest 19 dalem sie nabrac ostatnio przez nie uwage ja sie niestety nie wybieram bo mam kontuzje kolana:/a z checia bym ich opierdzielil!! PS. dbajcie o kolana tak szybko sie scieraja:P

Napisano

Właśnie 3 godziny temu wróciłem ze Szklarskiej Poręby , było fantastycznie :D

świetnie opisane szlaki do tego fajny klimat żyć nie umierać

jutro ide wywołać klisze, mam nadzieje ze coś wyszło bo mój wiekowy aparat trochę sie psuł :rolleyes:

pozdrawiam

Napisano

Elo :)

Robimy jakiś wypad np do Leśnej albo Bogatynia tam gdzie zalało do Leśnej jest 102 km,a może zrobimy zbiórkę z żywnością i zawieziemy tam do urzędu miasta bo słyszałem że zbierają ?

Napisano

Jutro (10 sierpnia 2010) organizuje mały wypad ze znajomymi do Bogaczowa pojeździć po lesie , jest ktoś chętny ciekawie spędzić czas :)

dystans: około 45 km szosa 15 teren

czas: około 5 godzin ( robimy dwa przystanki na zbiorniku słup i jeden przystanek w lesie )

Miejsce zbiórki: rondo na obwodnicy gdzie krzyżują się drogi E65 ( obwodnica miasta) i 364 (Ul. złotoryjska ). Wyruszamy równo o 12:05 wiec warto być na czas ^_^

Tempo oczywiście dostosujemy tam by każdemu było wygodnie ;)

mapka

Pozdrawiam

ktoś chętny ? ;)

Napisano

A ja proponuję wycieczkę do Leśnej w piątek rano ok 10-10 tam jest nie całe 100 km tylko chcę wiedzieć czy ktoś by pojechał to bym opisał to w pełni :)

ktoś chętny ?:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...