Skocz do zawartości

[Hak przerzutki] wymiana Kross level b8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Poszukuję haka przerzutki do Krossa level b8 z 2017 pod sztywną oś. W necie krucho z dostępnością. Dodatkowo  na stronie Krossa jest info, iż jest to model haka dp-25, a na moje oko w rzeczywsitości hak w mojej ramie wygląda inaczej. Może ktoś już mial taki problem i podrzuci jakiś link do sklepu. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

20181117_181127.jpg

Napisano

Dzięki, pisałem że znalazłem właśnie takie info, chciałem się upewnić czy ten typ będzie pasować, z dostępnością jest kiepsko, może ktoś wymieniał hak w tej ramie i podrzuci jakieś info jeszcze.

Napisano

Kolego, zgodnie z sugestiami - napisz wprost do Krossa. Odpiszą Ci podając który to dokładnie hak. Jeśli zapytasz ich o dostępność i podasz miasto, również powinni wskazać gdzie jest dostępny lub pomóc w ogarnięciu. 

Sam pytałem o kilka rzeczy (via strona krossa) odnośnie swojego evado (model haka, typ główki ramy, itp) i zawsze otrzymywałem wyczerpujące info.

Napisano

Niestety konsultantka Krossa na dany moment nie udzieliła mi żadnej konkretniej informacji. Wpierw otrzymalem info, że jest to hak dp-25, a po zwróceniu uwagi na różnice w kształcie w stosunku do tego co mam w ramie cisza. 

Z tego co widzę level 8.0 z 2018 ma takie haki. Ale bez modelu lub producenta ciężko będzie go dostać.

Napisano

A widzisz, ja upewniając się, czy hak będzie pasował, odtrzymałem informację, iż pani „konsultowała z ich serwisem” więc odpowiedź dostałem raczej pewną.

...pomijając fakt, że gdy zadzwoniłem do jednego ze sklepów stacjonarnych w Wawie, powiedzieli „pan podjedzie, zdemontujemy Pański hak i przymierzymy dla pewności, przecież to kilka minut”... 

Napisano

Kontaktowałem się dzisiaj z lokalnym dealerem i taką odpowiedź dostałem.

Cytat

Nie mamy tych haków w sklepie, co gorsza - sprawdziłem przed momentem - nie ma ich również w KROSS

Chyba trzeba czekać aż wejdzie nowa kolekcja do sprzedaży :P

Napisano

Ja 1szt na zapas :) Może masz możliwość skołować gumowe zaślepki otworów od wewnętrznego prowadzenia pancerzy? 

- zaślepka do otworu 18x8mm i okrągła dla otworu 8mm. Potrzebuję do ramy Level R8 2017, ale pewnie w innych modelach będzie tak samo.

Napisano

Ja wziąłbym 2 szt. przy takiej okazji bo nie wiadomo kiedy się przyda, a licząc na Krossa to lepiej drugi rower trzeba mieć. 

Ciekawy jest tylko fakt, że nie tylko nie mają haków na stanie ale nie wiedzą nawet, że w b8 mają dwa rodzaje haka. Na zdjęciu poniżej po lewej mój hak po prawej dp25 z b8 Rio.

level b8 hak.jpg

Napisano

Ja mam właśnie slx-a i jest taki jak na powyższym zdjęciu i zdjęciu wcześniej z lewej strony.

Kross w tych ramach coś zmienił w zakończeniu tylnego trójkąta stąd hak dp-25 nie pasuje. 

Napisano

TheJW dzięki za chęci, babeczka z Krossa po ostrzejszym mailu odpisała, że mają mieć jakąś dostawę haków do kolekcji 2017 i będzie się odzywać. Dam znać co z tego wyjdzie.

Napisano

Widocznie haki są tak dobre, że się nie łamią tak jak u konkurencji B).

A tak na poważnie to kolega do Meridy też hak ściąga i serwis obwieścił, iż ma to potrwać do 4 tyg. Nie ma co się oszukiwać sprzedaż całego roweru to jedno, a kupno pojedynczych części to juz inna bajka.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...