Gość Napisano 6 Października 2018 Napisano 6 Października 2018 Hej, Jestem właśnie po montażu nowych linek i pancerzy, niestety jestem zawiedziony nieco działaniem całości. Przy naciskaniu klamka wydaje się pracować "szorstko" i jest wyraźnie słyszalne jak linka przesuwa się w pancerzu. Hamulce to Claris ( szosa), zacisk i klamka bez linki działa płynnie i gładko, przedni hamulec też jest całkiem OK. Pancerze to Clark's + nierdzewna linka Accent. Prysnąłem także suchy smar teflonowy do pancerza, ale za dużo to nie pomogło. Jakieś propozycje? Da się coś poprawić czy " ten typ tak ma"?
TheJW Napisano 6 Października 2018 Napisano 6 Października 2018 Nie załamałeś Panie linki? Albo łuków za ostrych gdzieś nie masz? Zobacz też, czy pancerz dobrze wszedł do klamki oraz czy w miejscu cięcia nie został zadzior.
Gość Napisano 7 Października 2018 Napisano 7 Października 2018 Wszystko sprawdzone. Jedyny ostre gięcie to na kierownicy po wyjściu z klamki, ale w przednim pancerz jest poprowadzony tak samo. Dodam tylko że mam pełny pancerz z wewnętrznym prowadzeniem, więc tak na oko jest jakieś 1,5m pancerza.
Mod Team durnykot Napisano 7 Października 2018 Mod Team Napisano 7 Października 2018 Wymieniłeś samą linkę czy pancerze także? Mam średnie doświadczenia z linkami Accenta, a sama długość pancerza nie powinna mieć znaczenia przy założeniu, jest jest prawidłowo poprowadzony.
Gość Napisano 7 Października 2018 Napisano 7 Października 2018 Wszystko jest nowe. Hamulec działa płynnie, ale czuć różnicę w stosunku do hamulca przedniego. BTW, żeby nie zakładać nowego tematu. W zaciskach jest śruba centrująca, która wpływa na napięcie sprężyny. Jakie powinno być ustawienie wyjściowe? Wkręcić śrubę na Max?
Dokumosa Napisano 7 Października 2018 Napisano 7 Października 2018 Niektóre linki i pancerze tak pracują. Z bezproblemowych linek są shimano nierdzewne i szlifowane oraz takie same niro. Pancerze tylko shimano.
Gość Napisano 7 Października 2018 Napisano 7 Października 2018 Tyle że pancerz Shimano "na metry" ciężko dorwać. Przy dzielonym pancerzu nie ma problemu bo można kupić zestaw i dociąć, ale przy 1,5 metra długości jest już problematycznie. Jest jakiś zestaw Shimano za 40 zł ale podejrzewam że nie jest z linką nierdzewną + istnieje szansa że zabraknie pancerza.
TheJW Napisano 7 Października 2018 Napisano 7 Października 2018 Godzinę temu, skom25 napisał: BTW, żeby nie zakładać nowego tematu. W zaciskach jest śruba centrująca, która wpływa na napięcie sprężyny. Jakie powinno być ustawienie wyjściowe? Wkręcić śrubę na Max? Ustaw w połowie, będziesz miał możliwość regulacji w obie strony.
Mod Team durnykot Napisano 7 Października 2018 Mod Team Napisano 7 Października 2018 1 godzinę temu, Dokumosa napisał: Pancerze tylko shimano. Jagwire Road/Road Pro lub TRP. Te drugie mam w szosie ( pełne na całej długości ) i działają naprawdę super.
Dokumosa Napisano 7 Października 2018 Napisano 7 Października 2018 Ja tam jestem mocno zrażony do jagwire biorąc pod uwagę ich stosunek cena/jakość. Szczególnie LEX dzięki któremu przerzutki przestawały działać. @skom25 nigdy nie miałem prob żeby kupić pancerz Shimano na metry w cenie 5-6zł/m. Osobno kupuje się linki i końcówki.
Mod Team durnykot Napisano 7 Października 2018 Mod Team Napisano 7 Października 2018 Ja zaś jestem zrażony do Szimano, bo są zbyt miękkie, co ma znaczenie przy mechanikach. Każdy ma swoje preferencje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.