Fisiek Napisano 21 Września 2018 Napisano 21 Września 2018 Siemanko. Szybkie pytanie. Po wymianie napędu, gdy łańcuch jest na mniejszym blacie i najmniejszej zębatce z tyłu widać, że jest luźny. Skracac po jednym ogniwie aż do momentu gdy będzie w miarę naciagniety?
Gość Napisano 21 Września 2018 Napisano 21 Września 2018 Nie, wrzucasz na największy blat + największą koronkę i wtedy sprawdzasz długość.
Rulez Napisano 21 Września 2018 Napisano 21 Września 2018 Jedno jest pewne, przerzutka nie jest w stanie wybrać łańcucha ... zapewne będzie za długi jeśli poprzedni nie wisiał ... Policzyłeś ogniwa w starym i nowym ?
Fisiek Napisano 21 Września 2018 Autor Napisano 21 Września 2018 nie, ale mam stary łańcuch mogę przyłożyć i wtedy skrócić do takiego jak był ? na najmniejszych da się kręcić tylko gdy sięprzestaje łańcuch się luzuje.
cervandes Napisano 22 Września 2018 Napisano 22 Września 2018 Fascynujące. Człowiek zmienia sam łańcuch i nie wpadnie na to, że skoro nowy wisi to może być zbyt długi. Gdybym zmienił sznurówki w butach i wisiałyby mi po pół metra każda po zawiązaniu to chyba od razu bym wpadł, że należy je skrócić. Przy zmianie firanek i ich leżeniu na ziemi też bym wywnioskował, że są za długie mimo, że na firankach się nie znam. A tu proszę - taki banalny związek przyczynowo skutkowy i sru, gość jest rozłożony na łopatki, potrzebuje pomocy z forum bo to jest zwyczajnie nie-do-ogarnięcia. Tak ogólnie to jest przerażające.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.