Kubakuba Napisano 2 Września 2018 Napisano 2 Września 2018 Siemka, mam kilka pytań. Chciałbym kupić rower, lecz nie wiem jakie części wybrać aby zmieścić się w kwocie 3500zl. Roweru będę używał do jazdy na kole, jakichś hopek, lekkich dropów i zjazdu schodków. Myślałem nad Dartmoor Hornetem 2016/17 lecz nie wiem jaki osprzęt dobrać. Szukam części nowych najlepiej takich których nie będzie problemu zamówić. Nie chce kupować gotowca bo jest mało za ta cenę i nie podobają mi się. Chciałbym jakiś fajny zestawik z dobrymi częściami(jeżeli się da za taka cenę) i w miarę dobrym amortyzatorem. Pozdrawiam Kuba Mam 173cm wzrostu, ważę 60kg i mam 14 lat
Gość Napisano 3 Września 2018 Napisano 3 Września 2018 3500 to mało na składanie roweru. Rama 700 zł Widelec, jakiś SR około 1500 zł Koła 800 zł Wychodzi 3k żeby mieć podstawę. 500 zł starczy na kierownicę, mostek, sztycę i siodełko. Przemyśl czy do jazdy którą opisałeś jest Ci potrzebny rower ze skokiem 160mm. Nie wiem skąd teraz moda na takie rowery, ale to o czym Ty piszesz można z powodzeniem obskoczyć rowerem na ramie do Dirtu i widelcem 100mm.
Dokumosa Napisano 3 Września 2018 Napisano 3 Września 2018 Za 1500zł od ręki jest nowy Pike RC 150mm a dla cierpliwych za 1650 Pike RC3. Za 900zł można kupić w piwnicy Aiona (model non-boost na goleniach 34mm). Można znaleźć bez większego problemu koła DT Swiss E1900 27,5 za 600zł lub ciekawsze M1850 za 670zł. Za 800zł kupiłem w ubiegłym tygodniu XM1501-30 (szkoda, że mieli tylko 2 komplety na stanie). Za resztę się kupisz kierownicę, mostek, sztycę, siodło i napęd deore. Może nawet starczy na jakieś hamulce (komplet BR-M6000 można mieć za ~300zł, BR-M315 można trafić komplet za 100zł). Przede wszystkim nie tracić czasu na poszukiwania w PL.
m0d Napisano 3 Września 2018 Napisano 3 Września 2018 Taaa, i te wszystkie Pajki i inne dobroci do "zjazdu ze schodków" - trąci wiadomo czym, czego ostatnio było na forum pełno Może się mylę, ale opis typowy dla takich przypadków. Drogi autorze tematu - w takim budżecie nie składa się roweru, chyba że masz pod ręką kupę drobniejszych części, warsztat i pojęcie co robisz. W takim budżecie to się szuka całego roweru używanego, odejmując wcześniej z ~500-600zł na ewentualny serwis i wymianę zużytych części eksploatacyjnych. To oczywiście przy założeniu, że tego typu rower będzie rzeczywiście wykorzystywany zgodnie z przeznaczeniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.