Skocz do zawartości

[rama] - malowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Przymierzam się do pomalowania swojej ramy. Planuje oddac ramę firmie, która zajmuje się malowaniem proszkowym. Znalazłem kolor, który mnie interesuje ale nie mogę znaleźć jaki to numer na palecie RAL, może ktoś z was mi pomoze. Poniżej wstawię zdjęcia. Może ktoś wie w jaki sposób mogę dowiedzieć się co to za kolor. Z góry dziękuje za odpowiedzi. ;)

IMG_2267.PNG

Napisano

Wy tak serio o dobieraniu koloru na podstawie oglądania pierwszych lepszych zdjęć na pierwszym lepszym ekranie komputera czy telefonu? :)

Oj, żeby pytający nie zdziwił się efektem...

Bruno824, kolor tego Treka niekoniecznie musi pochodzić z podstawowej palety RAL. Idź po prostu do lakierni, niech Ci pokażą wzorniki jakie mają i sobie coś dobierzesz. Pamiętaj tylko, że im większy kolorystyczny "wynalazek" tym wyższy będzie koszt. Przy nietypowych kolorach może też zajść konieczność kupna pewnej minimalnej ilości proszku, co może nieraz oznaczać 30-40kg, a więc coś kompletnie nieopłacalnego przy lakierowaniu jednej ramy...

Napisano

Nie wiem jak koledzy, ale ja mam skalibrowane monitory, nie mówiąc o tym, że nie szukam na podstawie fotek, tylko info od producenta ;)

Na pewno nie jest to 6018 i 6019, zgadujcie dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...